Днес, 11.11.2021 г., Окръжна прокуратура – Враца внесе в съда

...
Днес, 11.11.2021 г., Окръжна прокуратура – Враца внесе в съда
Коментари Харесай

Съдят комарджия, пребил до смърт майка си в Рогозен по Коледа

Днес, 11.11.2021 година, Окръжна прокуратура – Враца внесе в съда обвинителен акт против К. Д. за осъществено от него закононарушение по член 124, алинея 1 от Наказателен кодекс.
58-годишният К. Д. живеел с майка си Н. Д. в с. Рогозен, област Враца. Двамата обитавали дребен дом, като дамата спяла в помещение, пригодено за лятна кухня, а синът й - в самата къща.
Мъжът не работел, увличал се по залагания на пари за спортни мачове. Заедно с майка си, която била пенсионерка, отглеждали овце.
Обвиняемият К. Д. постоянно употребявал алкохол, при което ставал нападателен и се карал с майка си. Възрастната жена споделяла на близки, че синът й постоянно я удрял, удостоверение за което били синините по лицето й.
Вечерта на 26.12.2020 година К. Д. се прибрал у дома в пияно положение. Останал неудовлетворен от реакцията на майка му на въпросите му за идни мачове. Ядосал се и я блъснал по лицето. Продължил да я бие, в резултат на което потърпевшата паднала на пода. Синът й се опитал да я вдигне, само че не съумял. Решил, че тя симулира и я оставил, след което се прибрал в къщата и лежащ да спи.
На сутринта обвиненият отишъл при майка си, като я заварил в същото състояние, в което я бил оставил. По нея и в близост имало доста кръв. К. Д. я преместил на легло, като дамата очевидно не се чувствала добре.
Около 17.30 ч. К. Д. помолил съседката си да се обади на сестра му и да й каже да му позвъни на домашния телефон. Когато тя се свързала с него, той й разказал за зародилия спор сред него и майка им, за нанесения от него побой и рухването на Н. Д.
На място дошъл медицински екип, който транспортирал потърпевшата до болница. Тя била призната за лекуване с диагноза „ тежка черепно-мозъчна контузия, травма на главата, вътремозъчен хематом и строшаване на носни кости “. Била й осъществена интервенция. След изписването й дамата била настанена в приют в столицата. Няколко седмици по-късно Н. Д. умряла.
Според заключението на съдебномедицинските експертизи, повода за гибелта й е закрита черепно-мозъчна контузия, довела до общомозъчен оток и парализа на витално значими мозъчни центрове. Налице е причинно-следствена връзка сред нанесения на Н. Д. побой и получените увреждания, довели до гибелта й.
Разпитан в хода на досъдебното произвеждане обвиненият К. Д. се е признал за отговорен, дал е пояснения по случая и е изказал страдание за стореното.
Предстои делото против него за причиняване на гибел по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета, да продължи в съда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР