Днес, 10 октомври 2024 г., Борис Петков встъпи в длъжност

...
Днес, 10 октомври 2024 г., Борис Петков встъпи в длъжност
Коментари Харесай

Борис Петков встъпи в длъжност като административен ръководител на РП-Пазарджик

Днес, 10 октомври 2024 година, Борис Петков встъпи в служба като административен началник на Районна прокуратура–Пазарджик. Той беше определен на тази позиция на 18 септември 2024 година от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет след извършен конкурс.

На церемонията по встъпването в служба участваха Тодор Деянов, апелативен прокурор на гр. Пловдив, Албена Кузманова, областен прокурор на Пазарджик, Живко Пенев и Васил Малинов, зам.-окръжни прокурори Даниел Бараков, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пазарджик, Емил Илков, шеф на Териториална дирекция „ Национална сигурност “, гр. Пазарджик, и Владимир Денев, шеф на бранш БОП, гр. Пазарджик.

Тодор Деянов и Албена Кузманова поздравиха новия областен прокурор и му пожелаха сполучлива работа в идващите пет години от мандата. Борис Петков благодари за доверието и съобщи, че като административен началник задачата му е да реализира положителни резултати и да надгради досегашните. За цели в неговата работа уточни срочното и бързо привършване на делата, противодействието на битовата престъпност и държането на наркотични субстанции, предварителната защита за понижаване на броя на закононарушенията, осъществени от малолетни и други



Борис Петков има 19 години юридически стаж. Той е приключил Юридическия факултет на ПУ „ Паисий Хилендарски “, както и  магистратура по специалността „ Публична администрация “ в същото образователно заведение. Професионалната си кариера стартира като проверяващ служител на реда в ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив. От 2018 година работи като прокурор в Районна прокуратура-Пазарджик, а за няколко месеца - през 2019 година, е бил магистрат и в Районна прокуратура-Пловдив.

  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР