Днес, 10 декември, депутатите ще обсъдят на второ четене промените

...
Днес, 10 декември, депутатите ще обсъдят на второ четене промените
Коментари Харесай

Депутатите окончателно решават за ДДС за ваксините срещу коронавируса

Днес, 10 декември, депутатите ще обсъдят на второ четене измененията в Закона за Данък добавена стойност (ДДС), с които се освобождава от този данък доставката на Ковид ваксини, съобщи БГНЕС.
Освен имунизациите, ръководещите оферират с нулева ставка да се полза и доставката на комплектите за тестване. Текстовете ще бъдат финализирани в пленарната зала. Здравните управляващи към този момент неведнъж увериха, че имунизирането у нас ще бъде изцяло гратис за хората, т.е. платено от бюджета, а слагането на имунизацията ще бъде напълно непринудено.
 Европейска комисия утвърждава да няма Данък добавена стойност за проби и ваксини Европейска комисия утвърждава да няма Данък добавена стойност за проби и ваксини
Европейската комисия приветства признатите през днешния ден значими нови ограничения, които ще разрешат на страните членки да освободят лечебните заведения, практикув...
В рамките на пленарното съвещание депутатите ще обсъдят още промени в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, регламентиращи пълномощията на общинските препоръки и кметовете в процеса на сформиране и осъществяване на общинските бюджети.
Дневният ред включва още промени в Закона за публичните поръчки, където се уголемява обсегът на промените в договорите и рамковите съглашения, квалифицирани като основни. Цели се да се лимитират случаите на възможни отклонения от в началото подписания контракт. Предвижда се уеднаквяване на метода за установяване размера на глобите, които Комисията за защита на конкуренцията постанова при определяне на нарушавания. Въвеждат се граници от 1 до 3 на 100 и от 5 до 10 на 100 според от сериозността на нарушаването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР