Днес, 10.11.2022 г. във Военноморска база-Бургас се проведе тържествен ритуал

...
Днес, 10.11.2022 г. във Военноморска база-Бургас се проведе тържествен ритуал
Коментари Харесай

Връчиха бойното знаме на Флотилия бойни и спомагателни кораби

Днес, 10.11.2022 година във Военноморска база-Бургас се организира церемониален обред по връчване и освещаване на бойното знаме на Флотилия бойни и спомагателни кораби и отбелязване на 10 години от основаването на формированието, научи Moreto.net

Бойното знаме е знак на Българската войска, приемствеността сред поколенията, духа на българския боец, воинската чест, героизъм и популярност.

В осъществяване на заповед на министъра на защитата, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов връчи бойно знаме на Флотилия бойни и спомагателни кораби. В наличието на офицери от командването на Военноморски сили, представители на държавната и локална власт, свещенослужители от Сливенската Света митрополия и бургаското духовенство, командири на военни формирования и посетители, контраадмирал Михайлов поздрави персоналния състав с думите: „ Дръжте бойното знаме постоянно изправено! Пазете го чисто и неопетнено! “

Бойното знаме беше осветено от викария на Сливенския митрополит Агатополския свещеник йеромонах Иеротей и представители на бургаската духовна околия.

Преди 10 години, със заповед на министъра на защитата, след организационно-щатни промени бе образувано командване на Военноморска база-ВМС. През 2016 година командването на Военноморска база-ВМС се реорганизира в командване на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Днес, със заслужена горделивост, военните моряци от флотилията означават своя празник. От основаването си до през днешния ден, макар компликациите и трансформациите, корабните дивизиони и екипажи са основата за построяването и одобряването на героичния и прочут облик на българския боен моряк. Те се показват почтено във всички тествания, като утвърждават ролята на формированието си като водещо флотско съединяване и безрезервно работят за одобряване престижа и престижа на Военноморските сили на Република България.

За безупречно осъществяване на функционалните отговорности и реализирани отлични резултати и по случай празника, от името на министъра на защита, началника на защитата и от свое име, командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов връчи награди на отличили се военнослужещи.

Флотилен адмирал Велков награди заслужили военнослужещи и пожела на целия персонален състав на флотилията да бъдат все по този начин моряци по дух и предопределение и да не престават да носят в сърцата си най-съкровените полезности: чест, достолепие, моряшки дълг, професионализъм на море, взаимопомощ и безрезервност!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР