Днес, 06.01.2020 г., главният прокурор Иван Гешев разпореди на министъра

...
Днес, 06.01.2020 г., главният прокурор Иван Гешев разпореди на министъра
Коментари Харесай

Главният прокурор разпореди проверка на всички площадки за отпадъци у нас

Днес, 06.01.2020 година, основният прокурор Иван Гешев разпореди на министъра на вътрешните работи и на ръководителя на ДАНС осъществяване на взаимни инспекции за съблюдаване на Закона за ръководство на отпадъците и на Закона за запазване на околната среда от притежателите на боклуци на територията на страната.

Проверката е разпоредена за осъществяване на преценка за съществуване на предпоставки за практикуване на пълномощията на Прокуратурата на Република България.

В хода на инспекцията следва да бъдат открити всички ''притежатели на отпадъци'' по смисъла на §1, т.29 от ЗУО на територията на Република България, като се изискат и приложат следните документи - позволение, сложно позволение или регистрационен документ по член 35 от ЗУО за съответната активност и площадка и други Ще бъде осъществена инспекция за съблюдаване на отговорностите на лицата по т.1 по член 8, ал.2 от ЗУО. Разпоредено е да бъде изискана информация за осъществявани инспекции от контролните органи на лицата по т.1 – съответните Регионална инспекция за опазване на околната среда и кметове на общини, и подхванати ограничения, при положение на открити нарушавания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР