Днес, 02.02.2021 г., съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура

...
Днес, 02.02.2021 г., съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура
Коментари Харесай

Пребит от колега мъж умря след като обиколи Ружинци за да търси оцет и сода

Днес, 02.02.2021 година, съдът е почел настояването на Окръжна прокуратура – Видин за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на А.К., притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение по член 124, ал.1, вр. член 128, алинея 2, вр. ал 1 от Наказателен кодекс – причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена телесна щета.
На 21.01.2021 година, в с. Ружинци, област Видин, четиридесет и четири годишният А.К. нанесъл побой на П.А. Вследствие на породената му тежка телесна щета – загуба на слезка, няколко дни по-късно потърпевшият шестдесет и осем годишен мъж умрял. В хода на следствието по случая е било открито, че А.К. и П.А. работели в стопанството на частно лице. Заедно живеели в къща на ул. „ Георги Младенов “ в селото.
Обвиняемият постоянно употребявал алкохол, ставал раздразним и нападателен, предизвиквал спорове. За разлика от него, П.А. имал мил и мирен темперамент, физически бил по-слаб от А.К. Свидетели по делото декларират, че обвиненият нанасял побои на съжителстващия с него мъж, оставял го да спи на студено.
След побоя на 21.01.2021 година потърпевшият мъж се оплаквал от болки в региона на корема. Питал познати в селото за сода и оцет, които считал, че оказват помощ за облекчение на положението му. На 26.01.2021 година П.А. не отишъл на работа, поради влошеното си положение. Казал на А.К., че не може да върви.
Вечерта бил открит мъртъв в населяваната от тях къща.
Изготвената по делото съдебномедицинска експертиза показва като причина за гибелта на потърпевшия остра кръвозагуба в коремната празнина, в резултат на раздран хилус на слезката.
На този стадий от досъдебното произвеждане са събрани задоволително доказателства за виновността на А.К. в причиняването на гибелта на П.А. Обвиняемият е неведнъж осъждан за осъществени тежки умишлени закононарушения. Има налагани санкции „ отнемане от независимост “, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР