Днес – за времето в 10.00 часа, на паркинги край

...
Днес – за времето в 10.00 часа, на паркинги край
Коментари Харесай

Акция по линия на безопасност на движението на територията на Кюстендилска област по широкообхватния метод

Днес – за времето в 10.00 часа, на паркинги край Автомагистрала „ Струма “ – 54-и километър край Дупница, нанчалникът на бранш Пътна полиция – ОДМВР, Радослав Боюклийски даде старт на СПО по метода на широкообхватния надзор, водачите бяха спирани и отклонявани за инспекция към инспектори от няколко институции за отношение по подготвеност. В контролната активност участваха екипи на ОДМВР-Кюстендил, от териториалните структури на АПИ, ИААА, Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите.

Пътните служители на реда направляваха спазването на разпоредбите, свързани с потреблението на предпазните колани - включително от пасажерите на задната седалка в колите, предпазните системи за деца, както и от пасажерите в рейсове и микробуси. Активните инспекции целяха недопускане на неправоспособни да ръководят МПС, както и недопускане на шофиране на моторни транспортни средства от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техните аналози.

Представителите на другите институции следяха за верния транспорт на пасажери и товари, недопускане на претоварване на транспортните средства, съблюдаване на времето за отмора от водачите на рейсове и камиони, прецизност на документите на транспортирания товар и други

Началникът на бранш „ Пътна полиция “ Р.Боюклийски, акцентира, че контролът на пътното придвижване е всекидневен. Предостави статистика за пътната конюнктура на територията на региона за 2022 година – 163 са общо възнинкналите ПТП, които са с 8 повече спрямо миналата година, 4-ма са умряли, а 81 са ранените. Пътните катастрофи с присъединяване на деца до 17 година са 6, ранени са 5-ма – двама като пешеходци и 3-ма като пасажери в коли.

Боюклийски акцентира, че засиленият надзор и превантивните ограничения от страна на чиновниците дават резултати – за предходната години само в страната на територията на Кюстендилска област няма погубен участник в придвижването в обитаемо място.

В днешната акция,която се организира за времето от 10.00 до 13.00 ч, бяха проверени70 МПС, за откритите нарушавания са формирани 2 АУАН от чиновниците на ДАИ, 6 АУАН и 4 фиша от чиновниците на Пътна полиция и 1 АУАН от чиновници на районно управление (на МВР) Дупница.

Акциите, провеждани под управлението на Министерство на вътрешните работи в цялата страна, ще продължат и отсега нататък. Те са ориентирани към спазването на Закона за придвижването по пътищата.В хода им инспекциите ще се правят по метода на широкообхватния надзор от екипи на няколко контролни институции.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР