дна година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, глоба

...
дна година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, глоба
Коментари Харесай

Осъдиха бизнесдама от Пазарджик, източила криптовалута за над 1,1 млн. лв.

дна година отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период, санкция от 6 000 лв. и пробационна мярка наложителна регистрация по сегашен адрес ноложи съдът на бизнесдама от Пазарджик, оповестяват от прокуратурата.

Жената е упрекната през ноември 2018 година за присъединяване в незаконен сговор с още двама за това, че за да набави за себе си и за тях полза, употребила недостатъци в електронната система на платформата „ Футуро нетуърк “ за търговия с криптовалута Футуро Койн (собственост на сдружение със седалище в Република Полша).

На три пъти – от 24 март 2018 година до 6 април 2018 година, в изискванията на продължавано закононарушение, посредством поредни доста бързи кликвания, тя внесла в системата компютърни данни за изтегляне на общо 141 628 футурокойни на стойност 1 124 198,81 лв..

И трите тегления дамата правила от профилите на трети лица, с цел да резервира своята идентичност.

В резултат на извършеното от Специализираната прокуратура следствие е открит механизмът на осъществяване на незаконното действие, като резултатите от самото следствие способстват за възстановяване системите за сигурност на задграничната онлайн платформа и недопускане на други сходни похищения над криптовалутата на полското комерсиално сдружение.

В резултат на извършените съответни дейности по следствието незаконната активност е потвърдена по безапелационен метод и конфискуваната по непозволен метод криптовалута е възобновена напълно на притежателя й.

Съдът аргументира размера на наложеното на М.М наказване с това, че подсъдимата е признала виновността си, прекарала е в ареста с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ близо 7 месеца - от 24 ноември 2018 година до 4 юни 2019 година, както и че виртуалната валута, предмет на делото, е напълно възобновена на полското сдружение.

По отношение на двамата участници в незаконния сговор правосъдното дело продължава по общия ред.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР