ДМС означава допълнително материално стимулиране. Ако вашият работодател определи Коледен

...
ДМС означава допълнително материално стимулиране. Ако вашият работодател определи Коледен
Коментари Харесай

Какво е ДМС към заплата?

ДМС значи в допълнение материално стимулиране. Ако вашият шеф дефинира Коледен или Великденски бонус към месечната ви заплата, той се заплаща за един от двата празника и е за тъкмо избран месец.

Ако ви бъде даден бонус за постигнатите от вас резултати, би трябвало да бъде упоменато във фиша кой интервал от време се отнася - месечен, тримесечен, шестмесечен, годишен и други Бонусите би трябвало да бъдат разпределяни към месеца или месеците, когато сте постигнали съответните резултати.

Важно е този бонус да се документира и от него зависи дали ще пускате данъчни заявления за приход и обезпечаване. Ако спомагателният месечен тласък не е разказан за кой интервал се отнася, то е хубаво да знаете, че ще ви се направи преизчисление на заплатата.

Ако има ДМС в последния месец от годината за реализирани от вас резултати, тогава този бонус би трябвало да бъде разпределен в 12 заявления, в случай че не е посочен интервал, тъй като се счита, че се отнася за цялата година.

- Когато ДМС към заплатата е за целия личен състав, то личният състав би трябвало да бъде известен в правилника по вътрешния ред, също по този начин и в трудов контракт, в разпоредбите за образуването на заплатата и др.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР