Длъжността уредник на Античния театър в Пловдив е възстановена, а

...
Длъжността уредник на Античния театър в Пловдив е възстановена, а
Коментари Харесай

След година търсене: DJ Funky е новият уредник на Античния театър в Пловдив

Длъжността организатор на Античния спектакъл в Пловдив е възобновена, а на нея е назначен Григор Чолаков, прочут още като DJ Funky. Tова заяви пред БНР Богомил Грозев, шеф на общинския институт " Старинен Пловдив ".

Античният спектакъл в Пловдив е единственият реставриран и работещ древен спектакъл в България, а и един от най-добре непокътнатите в света. Построен е при започване на II век, бил е настоящ до V век и е събирал към 6 000 фенове. През 1981 година е отчасти възобновен. Сега обектът е изцяло приспособен за актуалния културен живот и в него се организират разнообразни по темперамент спектакли за към 3 500 фенове.

" Античният спектакъл няма организатор от доста дълги години. Това е индивидът, който дава отговор на място, с цел да следи какво е положението на обекта, по какъв начин се посещава, да няма някакви нарушавания. Античният спектакъл е и сцена за културни събития. Уредникът ще координира работата на екипите, които ще строят озвучителни и светлинни съоръжения. Тази служба е извънредно значима. Една година търсим подобаващ човек. Конкурс не е провеждан, тъй като законът не го изисква ", посочи Богомил Грозев.

Григор Чолаков е приключил Университета по библиотекознание и осведомителни технологии в София и е магистър по специалността " Културно историческо завещание, модерна осведомителна среда " и бакалавър по " Информационни фондове на културно историческото завещание ". " Той има вярното обучение и механически опит, който е доста значим, с цел да се следи за спазването на разпоредбите и запазването на този обект с археология от национално значение ", разяснява Грозев. Допълни, че новият организатор на Античния спектакъл е работил в министерството на образованието и науката, бил е шеф на българо-корейски център, през годините е работил и като тонрежисьор. " Бил е в някакъв интервал и диджей, което не го прави неприятен човек ", сподели Грозев.

Пред БНР Грозев, който преди да заеме поста си бе публицист в " Нова телевизия ", настойчиво отхвърли да даде информация за конкуренцията, с която се е преборил Чолаков, с цел да бъде назначен. Той неколкократно повтори, че длъжността не е конкурсна и обществена, а редова. Чолаков е с трудов контракт от 8 март, който е с изпитателен период от 6 месеца.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР