Длъжността главен секретар на МВР ще изпълнява главен комисар Димитър

...
Длъжността главен секретар на МВР ще изпълнява главен комисар Димитър
Коментари Харесай

Димитър Кангалджиев поема временно поста главен секретар на МВР

Длъжността " основен секретар на Министерство на вътрешните работи " ще извършва основен комисар Димитър Кангалджиев, доскорошен заместител основен секретар, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Той ще размени на поста основен комисар Живко Коцев. Кангалджиев ще изъпълнява длъжността до назначението на титуляр.
Прочетете още
Главен комисар Димитър Кангалджиев е роден на 15 март 1982 година Той има магистърска степен по компетентност „ Право “ в Югозападния университет „ Неофит Рилски “, и бакалавърска - по компетентност „ Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред “ в Академията на Министерство на вътрешните работи. Владее британски и съветски език, демонстрира информация в уеб страницата на Министерство на вътрешните работи.

През 2005 година Кангалджиев стартира работа в системата на Министерство на вътрешните работи, като заема длъжността " шпионин " първо в отдел „ Криминална полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи, а по-късно - в отдел „ Контратероризъм “ в ГДБОП. В интервала 2010 - 2015 година е шеф на група „ Криминална полиция “ при РУП - Костинброд, след което до 2016 година - шеф на районно управление (на МВР) - Ботевград. От 2016 до 2019 година заема поста шеф на бранш в отдел „ Криминална полиция “ в ГДНП. От 2019 година поема поста шеф на бранш в отдел „ Специални интервенции “ в ГДБОП, а от 30 май 2021 година до 27 септември 2023 година е заместник-директор на основната дирекция. Преминал е спомагателни курсове и профилирани образования. Награждаван неведнъж за реализирани високи резултати в служебната активност.

Със заповед на министъра на вътрешните работи, от 28 септември 2023 година краткотрайно е преназначен на служба заместител основен секретар на Министерство на вътрешните работи, а със заповед от 30 ноември същата година е титуляр на позицията.

С решение на Министерския съвет от 9 април 2024 година през днешния ден президентът Румен Радев издаде декрет, с който приключи пълномощията и освободи от служба основния секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР