Длъжностните лица на щата Ню Йорк се готвят за недостиг

...
Длъжностните лица на щата Ню Йорк се готвят за недостиг
Коментари Харесай

Ню Йорк заменя неваксинирани здравни работници с националната гвардия

Длъжностните лица на щата Ню Йорк се готвят за дефицит на личен състав , когато наложителната имунизация на здравните служащи влезе в действие в понеделник и може да се обърне към Националната армия, както и към медицински експерти от други щати или страни , оповестява " Гардиън ".

Губернаторът Кати Хочул разгласява проект, обрисувайки стъпките, които може да предприеме за увеличение на работната мощ при положение, че огромен брой чиновници на лечебни заведения и старешки домове не спазят крайния период.

" Все още сме в борба против Коронавирус, с цел да защитим околните си и би трябвало да се борим с всеки инструмент, с който разполагаме ", сподели тя.

Това би могло да значи оповестяване на изключително състояние , което да разреши на медицински експерти, лицензирани отвън Ню Йорк, както и неотдавна приключили и пенсионери, да практикуват там . Други благоприятни условия включват разполагане на медицински подготвени членове на Националната армия, партньорство с федералното държавно управление за изпращане на екипи за здравна помощ при бедствия до локалните здравни и медицински системи и " изследване на способи за ускорение на настояванията за визи за медицински експерти ".

Държавният департамент по труда също е издал насоки, поясняващи, че служащите, които са уволнени, тъй като отхвърлят да бъдат имунизирани, няма да дават отговор на изискванията за обезпечаване за безработица , " в случай че няма годно утвърдено от лекаря искане за здравно настаняване ".

Около 16% от 450 000 болнични чиновници на щата или почти 70 000 служащи не са изцяло имунизирани , оповестиха от кабинета на губернатора.

" Поздравявам всички здравни служащи, които се имунизират и приканвам всички останали здравни служащи, които са неимунизирани, да създадат това в този момент, с цел да могат да продължат да дават грижи . "

Планът идва на фона на по-широка борба сред щатските и федералните държавни ръководители, настояващи за имунизации, с цел да се противодейства на мощно заразния вид Делта и служащите, които са срещу условията за имунизиране, някои на религиозна основа.

В неделя Хочул участва на работа в огромна черква в Ню Йорк, с цел да помоли християните да оказват помощ за популяризирането на имунизациите.

Не е ясно по какъв начин висящите правосъдни каузи по отношение на религиозни изключения ще се ползват към проекта на щата да продължи напред и да уволни неимунизирани здравни служащи.

Федерален арбитър в Олбани краткотрайно разпореди на държавните чиновници на Ню Йорк да разрешат религиозни изключения за наложената наложителна имунизация на здравните служащи, която бе въведена от някогашния губернатор Андрю Куомо.

Изискване учители и чиновници в учебни заведения в Ню Йорк да бъдат имунизирани е краткотрайно блокирано от апелативния съд на Съединени американски щати единствено дни преди да влезе в действие. Изслушването е планувано за сряда.

Вариант Делта провокира скок в случаите на Covid-19 и хоспитализации в Съединени американски щати , които доближиха своя връх при започване на септември, съгласно статистика на " Ройтерс ". Смъртните случаи не престават да порастват , като Съединени американски щати регистрират към 2000 приблизително дневно за последната седмица, най-много при неимунизираните .

Докато случаите в народен мащаб са намалели с към 25% от есенния си връх, възходящите нови инфекции в Ню Йорк се изравниха едвам неотдавна.

В опит да защитят по-добре най-уязвимите, Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) в петък поддържаха бустер дозите от имунизацията Pfizer-BioNTech Covid-19 за американци на възраст 65 и повече години, възрастни със болести и възрастни във високорискови работни и институционални условия.

В неделя шефът на CDC, доктор Рошел Валенски, посочи кой би трябвало да дава отговор на изискванията за бустерните дози въз основа на тяхната работа в високорискови условия.

" Това включва хора в приюти за бездомни, хора в групови домове, хора в затвори, само че също по този начин значимото е, че нашите хора работят... с уязвими общности ", сподели Валенски. " Така че нашите здравни служащи, нашите учители, нашите хранителни служащи, нашите чиновници в публичния превоз . "

Валенски реши да включи по-широк кръг хора, в сравнение с бе предложено в четвъртък от група специалисти от външни съветници на организацията. Директорът на CDC не е задължен да следва препоръките на комисията.
 Байдън: Пандемията на неимунизираните би трябвало да спре, неимунизираните забавят стопанската система
Байдън: Пандемията на неимунизираните би трябвало да спре, неимунизираните забавят стопанската система

Продължава със наложителната имунизация на всички места, където може
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР