Смъртният случай на Burning Man идентифициран като 32-годишния Леон Рийс, казва полицията

...
Длъжностни лица разкриха повече подробности в понеделник вечерта около смъртта
Коментари Харесай

Длъжностни лица разкриха повече подробности в понеделник вечерта около смъртта на посетител на фестивала на Burning Man в Невада, потвърждавайки, че смъртният случай е 32-годишен възрастен мъж, който почина на 1 септември.

Леон Рийс беше намерен неотговарящ около 18:24. в петък вечерта, докато фестивалът преживяваше проливни дъждове. Необичайният дъжд в пустинята Невада доведе до гъста кал, която заклещи посетителите на фестивала за няколко дни. Причината за смъртта на Рийс все още не е установена, казаха следователите.

Разследващите по-рано заявиха, че смъртта на Рийс изглежда не е свързана с времето през уикенда. Но бурните условия забавиха усилията за изпращане на помощ, каза шерифът на окръг Першинг Джери Алън в изявление в понеделник вечерта.

„Диспечерът на окръг Першинг получи обаждане относно мъжки субект, който беше на земята и не реагираше в Burning Фестивалът на мъжа и медицинският персонал прилагаха CPR на мъжа“, каза Алън.

„Поради необичайния дъжд, който се случи на Playa, достъпът до района и разследващите усилия бяха забавени. При пристигането на заместник-шерифа на окръг Пършинг лекарят на фестивала вече беше обявил мъжа, по-късно идентифициран като Леон Рийс, 32-годишен мъж, за починал.“

Депутатите разпитаха свидетели и медицински лица но не успяха веднага да идентифицират причината за смъртта на Рийс. В момента се провежда разследване и токсикологичен доклад.

Годишният фестивал Burning Man в пустинята Блек Рок в Невада събира повече от 70 000 посетители. Обикновено тези купонджии са предупредени за риска от дехидратация в отдалечената пустиня. Но тазгодишният фестивал взе плашещ обрат, когато проливните дъждове превърнаха временния град в кална яма, блокирайки повечето присъстващи до понеделник, когато организаторите на фестивала обявиха, че „изселването“ от къмпинга е безопасно.

Докато блокирани , присъстващите бяха посъветвани да пестят храна и вода. Слуховете за смъртни случаи на фестивала, засилени в социалните медии, допринесоха за безпокойството. „Няколко души не успяха“, каза един от присъстващите на Burning Man във вече вирусно видео след наводнението. (Съобщава се само за един смъртен случай.) Тези страхове бяха усложнени от измама за разпространението на Ебола сред блокираните купонджии.

Тези слухове са неверни, каза Алън в понеделник, въпреки че преди това лекарите предупредиха присъстващите на Burning Man да внимават здраве, докато сте останали в наводнената равнина. Застоялата вода, гърнетата и студеното време могат да изложат къмпингуващите на риск от хипотермия, болести, пренасяни с храна, и Covid-19, съобщи Insider по-рано. Предвиждаше се тези рискове да се увеличат колкото по-дълго къмпингуващите останаха в капан на фестивала. От понеделник вечерта обаче присъстващите на Burning Man бяха свободни да напуснат обекта и според съобщенията масово да напуснат.

„След консултация с Бюрото за управление на земята и проекта Burning Man, няма валидност за всякакви доклади относно епидемия от ебола или друга болест“, каза Алън.

Прочетете повече в The Daily Beast.

Вземете най-големите новини и скандали от Daily Beast направо на вашия адрес входяща кутия. Регистрирайте се сега.

Бъдете информирани и получете неограничен достъп до несравнимите отчети на Daily Beast. Абонирайте се сега.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР