Длъжностни лица казват, че при катастрофа на самолет в Русия са загинали 10 души. Шефът на Вагнер е бил в списъка на пътниците

...
МОСКВА (АП) — Частен самолет се разби над Русия в
Коментари Харесай

МОСКВА (АП) — Частен самолет се разби над Русия в сряда, убивайки всичките 10 души на борда, съобщиха служители на извънредните ситуации. Шефът на наемниците Евгений Пригожин беше в списъка на пътниците, но не беше ясно дали той е бил на борда.

Непотвърдени съобщения в медиите казват, че самолетът е принадлежал на Пригожин, основател на частната военна компания Wagner.

Руската държавна информационна агенция ТАСС цитира служители на спешните служби, които казват, че самолетът е превозвал трима пилоти и седем пътници. Не е ясно дали Пригожин е бил сред тези на борда, въпреки че руският граждански авиационен регулатор Росавиация каза, че той е бил в списъка на пътниците.

Самолетът е бил на път от Москва за Санкт Петербург и е паднал в област Твер, на повече от 100 километра (60 мили) северно от столицата. Властите разследват.

Данните за проследяване на полети, прегледани от Асошиейтед прес, показват, че частен самолет, регистриран на Вагнер, който Пригожин е използвал преди това, е излетял от Москва в сряда вечерта и сигналът от транспондера му е изчезнал минути по-късно.

Сигналът е изгубен в селски регион, където няма летища наблизо, където самолетът би могъл да кацне безопасно.

Пригожин, чиято частна военна сила Вагнер се биеше заедно с редовната руска армия в Украйна, монтира късо -въоръжен бунт срещу военното ръководство на Русия в края на юни. Кремъл каза, че той ще бъде заточен в Беларус и неговите бойци или ще се пенсионират, ще го последват там, или ще се присъединят към руската армия.

Малко след това бойците на Вагнер се разположиха в Беларус, но самолетът на Пригожин, според съобщения в медиите, е летял напред-назад между Беларус и Русия.

Тази седмица Пригожин публикува първото си видео за набиране на персонал след бунта, казвайки, че Вагнер провежда разузнавателни и издирвателни дейности и „накара Русия да изравни по-голяма на всички континенти, а Африка още по-свободна.“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР