Длъжници към фирми за бързи кредити са жертви на нов

...
Длъжници към фирми за бързи кредити са жертви на нов
Коментари Харесай

Нова измама тормози длъжници с бързи кредити

Длъжници към компании за бързи заеми са жертви на нов тип машинация у нас. Сигнали за това са получени в ГДБОП още от средата на март, оповестява "Монитор ", като се базира на информация от полицейските среди.

Мошениците намирали адресите на клиенти на компаниите и от тяхно име изпращали писма по мейла с текст "Искова молба ". В нея било посочено, че притежателят на пощата дължи пари и му се дава период в границите на пет работни дни да се издължи, другояче за всеки ден ще му се натрупат по 3,5 % наказателна рента.

Прочитайки писмото, което звучало много разумно, имало хора, които се хващали на измамата и превеждали пари по сметката на измамниците, вместо да си погасят действителните отговорности. Едва откакто от компанията на кредитора ги потърсели, те разбирали, че са излъгани, твърди изданието.

Заради сходни измами от ГДБОП поучават хората доста деликатно да ревизират сметките, по които пращат пари, както и на кого тъкмо ги превеждат.

Друга заплаха, която се криела в тези спам известия, била и вирус, който се съдържал в писмото. При отварянето му компютърната система се заразявала. Така злонамереният програмен продукт започвал да краде персонални данни и пароли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР