Длъжни сме не да бъдем оптимисти. Трябва да знаем какви

...
Длъжни сме не да бъдем оптимисти. Трябва да знаем какви
Коментари Харесай

Радев в Рудозем: Опроверга Слави за служебните министри ВИДЕ...

Длъжни сме не да бъдем оптимисти. Трябва да знаем какви ще са подследствията, в случай че няма ново държавно управление. До по кое време хората ще чакат решаването на обикновени политики, а става въпрос за отговорност. Това съобщи пред публицисти в Рудозем президентът Румен Радев.

" Колко избори би трябвало да проведем, с цел да разберем, че без разговор не става, а на тези избори да разберем, че без коалиция не става? Има нещо доста значимо - тези министри би трябвало да видят какво е парламентарното болшинство, което ще застане зад тях, какви правила имат и в каква тенденция ще се работи. С каква поддръжка и какви цели ", попита президентът.



След като Слави Трифонов разкри в своето изявление пред Българска национална телевизия, че министрите Кирил Петков и Асен Василев са предложили да останат в постоянния кабинет на Има Такъв Народ, той съобщи: " От тези министри аз съм чул друга история. Не съм проверяващ орган и не знам кой български жител с кого се среща. "

" Служебните министри са специалисти и аз не мога като президент да кажа кой да прави партия и кой да става министър в постоянен кабинет. Мога да поддържам или не поддържам политическите планове, когато видя конструкция, стратегия ", сподели той.

" Аз към този момент заявих, че избори две в едно са против духа на Конституцията. Трябва да се търси салдото сред цената на обособени избори и хората да вървят три поредни недели на избори, само че би трябвало да се създадат съгласно Конституцията. До в този момент не е имало такова разбъркване. В края на краищата, дано кабинетът вземе това решение ", добави Радев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР