Длъжни сме като общество да отговорим на очакванията за бъдещето,

...
Длъжни сме като общество да отговорим на очакванията за бъдещето,
Коментари Харесай

Радев: Длъжни сме като общество да направим така, че България да се справи с песимистичните прогнози за бъдещето

Длъжни сме като общество да отговорим на упованията за бъдещето, тъй че България, Европа и светът да се оправят с песимистичните прогнози.

Това съобщи президентът Румен Радев по време на присъединяване си в XI постоянен конгрес на Конфедерация на труда „ Подкрепа “, който се организира в НДК. Държавният глава уточни, че пандемията от COVID-19, енергийната рецесия, войната в Украйна и растящата инфлация, слагат живота на трудещите се в страната ни на все по-голямо тестване.

Той прикани за общ отговор на институциите, синдикалните и работодателските организации на наболелите проблеми в синхрон с потребностите на българското общество.

Държавният глава означи, че синдикалните структури в България закономерно повдигат въпроса за бъдещето на родната енергетика като структуроопределящ фактор за стабилността на стопанската система.

По думите на Румен Радев българската страна би трябвало да пази позиции, които да подсигуряват, че битовите консуматори ще останат на контролирания пазар на електрическа енергия още дълго време, а базовите енергийни мощности няма да бъдат премахнати преди въвеждането на задоволително евтини и налични източници и на системи за запазване на електричество от възобновими източници. Държавният глава открои нуждата от поредна отбрана на националните ползи в енергетиката, оптималното потребление на нейния потенциал, естествените дадености на страната и достиженията на българската просвета и технологии.

Политици и синдикални структури да вземат решение дружно въпросите, свързани с предоговарянето на Плана за възобновяване и резистентност, въпросите за европейската интеграция и измененията в трудовото и обществено законодателство, прикани още Румен Радев.

„ Вярвам, че ще продължим в този нелек развой да разчитаме на вашата диалогичност, на вашата експертност, отговорно отношение и отдаденост на бъдещето на България. Надявам се, че дружно с вас и другите ви сътрудници синдикалисти ще работим за по-справедлива, по-добра България и просперираща Европа. На добър час! “, сподели още президентът Румен Радев в обръщението си към делегатите и гостите на XI постоянен конгрес на КТ „ Подкрепа “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР