ДКЦ 25 има намерение да изгради със собствени средства фотоволтаична

...
ДКЦ 25 има намерение да изгради със собствени средства фотоволтаична
Коментари Харесай

Поликлиника в Младост ще си гради фотоволтаична централа - Здраве

ДКЦ 25 има желание да построи със лични средства фотоволтаична централа с мощ 100 kWp в постройката на лечебното заведение. Инвестицията е за намаляване на разноските на поликлиниката за ток, които за няколко месеца са се нараснали със 70 на 100.

Това написа в претекстовете на отчета, импортиран от общинските съветници Милка Христова, доктор Антон Койчев и доктор Веселин Милев, както и зам.-кмета Дончо Барбалов. Предложението е подкрепено от Постоянната комисия по опазване на здравето и обществена политика.

Диагностичният център обслужва регион " Младост " в столицата. Според шефа му доктор Стефан Карамфилов, д ружеството има опция да закупи съоръжение за фотоволтаична централа на стойност до 172 300 лева, която да покрива потребностите на лечебното заведение, а непотребната сила да се отдава в мрежата.

Фотоволтаични системи към този момент има построени в двете бази на ДКЦ 12 в регион " Люлин ", както и в ДКЦ 22 в регион " Слатина ". Такава инвестиция следва да бъде направена и в Университетската Първа МБАЛ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР