ДКЦ 1 Света Клементина във Варна, известен като Градска болница,

...
ДКЦ 1 Света Клементина във Варна, известен като Градска болница,
Коментари Харесай

Варненско здравно заведение обяви война на главоболието през март

ДКЦ 1 „ Света Клементина ” във Варна, прочут като Градска болница, разгласи март за месец за битка с главоболието, заяви шефът доктор Иван Иванов. По самодейност на управлението се провеждат безвъзмездни профилактични прегледи за пациенти, страдащи от главоболие.

Прегледите ще се правят от доктор Антония Испирска, невролог в здравното заведение, всеки вторник и четвъртък от 12 до 14 часа в кабинет 309 без авансово записване, заяви още доктор Иванов.

Главоболието е един от най-общите признаци в актуалната диагностична процедура. То може да бъде предизвикано, както от разнообразни стресови обстановки, по този начин и от тежки неврологични болестни положения. Повечето видове общоприетоо главоболие се овладяват с банкет на нестероидни противовъзпалителни лекарства, като аспирин и ибупрофен. Ако главоболието е пристъпно, съпроводено със признаци на други нарушавания в организма, то тогава се смята като алармиращ признак и би трябвало да бъде извършена консултация със експерт по нервни заболявания.

 

Главоболията имат извънредно богата подредба съгласно причинителя си. Най-баналното главоболие е това, което се провокира от несъразмерна физическа работа или нервно напрежение и стрес в работната среда. Другите най-чести прояви с главоболие са последващите конвулсии в кръвообращението на мозъка, което нарушава неговото изхранване и оксигениране или пък води до повишение или намаление на артериалното налягане. В този порядък се означават като най-често болестоносителство и причина за поява на неприятния признак положенията мигрена или клъстърно главоболие. Други аргументи за поява на клиничната симптоматика може да са инфектиране в околоносните синуси - синузит.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР