ДКС Варна е един от новите участници в женското първенство

...
ДКС Варна е един от новите участници в женското първенство
Коментари Харесай

Анелия Танева: Ще имаме чужденки, надявам се да бъдем приятната изненада

ДКС Варна е един от новите участници в женското състезание по волейбол на България – „ Демакс лига “. С това морската ни столица ще има два представителя при дамите, другият варненки отбор е Перун. Мениджър на ДКС е Анелия Танева, която съобщи, че женският отбор ще разполага с добър бюджет, който ще се усилва. В състава ще има чужденки, а ето какво сподели още Танева в изявление за BGvolleyball.com за бъдещето на отбора:

Защо решихте да извършите женски тим в това мъчно време?
Не го взехме решение. Отдавна сме си го сложили като цел. Просто в този момент ни се отдаде опция. Получихме поддръжка на спонсори.

Кой ще е треньор на тима на ДКС Варна?
Отборът ще се води от Ставри Димитров - нашият почитан треньор от доста години във Варна.

Предвид неговата достолепна възраст - ще има ли асистент?
Естествено да. Това ще бъде умел треньор. Неговото име обаче ще оповестим по-късно. Очакваме да се причисли до няколко дни и тогава ще го обявим. Ще има и други помощници.

Имате ли обезпечени средства за целия сезон?
Да, разполагаме с добър бюджет. И мисля, че ще става все по-добър, тъй като има сериозен интерес на спонсори към женския волейбол във Варна.

Окомплектовахте ли тима към този момент?
Сглобяваме го към момента. Но може да се каже, че в по-голямата си част е приключен.

Ще имате ли опитни състезателки?
Да. Ще имаме попълнения и от старша възраст, и опитни състезателки сигурно. Правим напълно нов колектив, който да сплоти младите и опитните.

Водите ли подготовка?
Да, към този момент се води подготовка за идния сезон. Но тимът е нов, състезателките в по-голяма си част не се познават и занапред ще работим за стиковане сред тях. Можем да кажем, че слагаме едно не елементарно начало, само че пък водещо до доста триумфи в бъдеще уповавам се.

Какви са ви задачите за този сезон?
Целите са да създадем едни доста положителни страсти за женския волейбол във Варна като цяло и най-много да реализираме едни резултати, задоволяващи освен нашите цели, само че и традициите на града ни, който е със сериозна ориентировка към волейбола. Точни цели не можем да сложим в този момент, защото до началото на шампионата има време и тогава ще се наясно със обстановката и опциите на тима.

Това значили, че до началото на шампионат ще привлечете още състезателки?
Да. Към момента тима е изработен, само че не е приключен, защото имаме към момента търсене на избрана позиция на играч.

Вярно ли е, че ще имате чужденки?
Да, правилно е. Даже към този момент сме ги взели. Но няма да оповестяваме имена и постове в този момент. Ще излезем със специфична конференция за селекцията на тима.

Смятате ли, че ще поднесете изненада в шампионата?
Както се споделя: „ Пилците се броят наесен “. Но, да, сигурно считам, че ще поднесем изненада!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР