Джунглите са зашеметяващи. С умопомрачително биоразнообразие, обитавани от най-красивите същества

...
Джунглите са зашеметяващи. С умопомрачително биоразнообразие, обитавани от най-красивите същества
Коментари Харесай

Авантюристи, пазете се: 5-те най-опасни джунгли в света

Джунглите са зашеметяващи. С умопомрачително биоразнообразие, населявани от най-красивите същества на Земята, криещи някои от най-зрелищните естествени съкровища, те от дълго време са едно от най-вълнуващите места за посещаване на този свят. Но могат да бъдат извънредно рискови за хората. Независимо дали става дума за животни, флора или метеорологични условия, джунглите диктуват свои лични правила. И в множеството случаи тези правила са прекомерно сложни, с цел да се оправят с тях елементарните хора. Често незачитането на тези закони значи пострадване, заболяване и следваща гибел. Към джунглите би трябвало да се отнасяме с почитание. Някои би трябвало да се заобикалят изцяло. Елате на цялостно с адреналин странствуване и вижте най-опасните джунгли в света.

Пропастта Дариен/ Darién Gap

КЪДЕ: Колумбия и Панама

Едно от най-дъждовните места в света, пропастта Darién Gap безспорно е измежду най-опасните. Тук стопира Панамериканската автомагистрала, която свързва Северна и Южна Америка. Това е бездна. И освен това ужасяваща.



Влизането в буйните джунгли на пропастта Дариен без професионален локален лидер постоянно може да бъде еквивалентно на самоубийство. Освен естествените рискове като значителни превалявания, тежки терени, липса на пътеки, отровна флора и фауна, има и такива, основани от индивида. Този народен парк се намира навръх границата на Колумбия и Панама, жизненоважна сухопътна връзка, която е очевидец на постоянни прекосявания на мигранти и трафик на опиати. Освен това тук интензивно участва FARC, колумбийска марксистка партизанска група. Това основава спомагателни рискове за евентуалните пасажери, които се пробват да пресекат джунглата.

Андхарбан/ Andharban

КЪДЕ: Индия



Преведено като „ Тъмната гора “, Andharban е сектор от джунгла покрай историческия град Пуна в западния индийски щат Махаращра. Поход на приблизително равнище ви води до спиращите дъха гледки към буйните хълмове, безкрайните водопади и завладяващите долини. Въпреки че не е рисково единствено по себе си, по време на сезона на мусоните нормално има изчезнали хора, изгубени и умиращи по време на прехода. Непредсказуемостта на времето и извънредно мощния дъжд могат да доведат до наводнения за секунди и е доста елементарно да попаднете в неволя. Все отново това е прелестно и подценено премеждие в джунглата навън, което е много налично. Но в случай че решите да го извършите, вземете спомагателни защитни ограничения и идете готови.

Джунгла на Папуа Нова Гвинея

КЪДЕ: Папуа Нова Гвинея

Папуа Нова Гвинея е поразителна – място, към момента недокоснато от всеобщия туризъм. Разположен тъкмо до северния завършек на Австралия, тя остава мистерия за множеството пасажери. Третата по величина островна страна в света може да се похвали с големите 851 локални езика, говорени на обширната й територия и включва умопомрачително биоразнообразие.

И идва безкрайната джунгла на Папуа. Страната е дом на най-голямата тропическа гора в света след Амазонка и Конго. Въпреки че е прелестно, това е и извънредно рисково място. Първо, има няколко безконтактни коренни племена, които не желаят да се срещат с вас. Второ, срещата с локалните животни като казуар (известен още като най-опасната птица в света), папуанска черна змия (чиято отрова ви сковава за броени часове) и питохуи с качулка (или токсична птица) не звучи прекомерно приветливо.

Местна територия на Уру-Еу-Уав-Уау/ Uru-Eu-Uaw-Uaw

КЪДЕ: Бразилия

Местната територия Uru-Eu-Uaw-Uaw се намира надълбоко в джунглата на Амазонка на бразилския щат Рондония. Той е дом на няколко коренни племена, доста от които са без контакт. Животновъдите и дървосекачите обаче се стремят да завземат елементи от гората, което води до продължаваща война за земята, постоянно има случаи на принуждение и всеобщи убийства. Това прави територията на джунглата извънредно рисково място за всеки външен човек. Но по-важното е, че това е печален случай на спор сред стопански ползи и локалния метод на живот.

Джунгла на остров Северен Сентинел

КЪДЕ: Остров Северен Сентинел, Индия



Сентинелското племе е едно от последните изолирани коренни хора в света. Техният локален дом, остров Северен Сентинел, има недокосната естествена хубост и километри девствена джунгла. Сентинелците обаче не желаят да се контактува с тях и е имало произшествия, при които хора, които са желали да го създадат, са били убити при нахлуване. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР