Джунглата в река Марица на територията на Пловдив най-после се

...
Джунглата в река Марица на територията на Пловдив най-после се
Коментари Харесай

Джунглата в река Марица изчезва - започват почистването на реката

Джунглата в река Марица на територията на Пловдив най-сетне се чака да изчезне. След дългогодишна сага с „ спешните ” и „ неотложните ” действия за почистването й, Община Пловдив избра реализатор за дейностите.
Прочетете още
Със свое решение от 15 февруари комисията е определила „ БКС – Озеленяване ” за дейностите, въпреки предходната власт непрекъснато да я отстраняваше, а Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд се произнасяше в нейна изгода.

Очаква се до дни да бъде подписан контракт, а зам.-кметът по екология Иван Стоянов съобщи, че към този момент се прецизират графиците.  Идеята е премахването на буйната растителност към мостовете и островите да стартира през март, пред да се разлистят дърветата.

„ В миналогодишния бюджет имаше 1,5 млн. лв. от страната за почистването на коритото на реката. Средствата обаче не бяха усвоени, защото предходното управление не съумя да избере компания.  По закон парите са върнати на страната,а в бюджета на Община Пловдив са заложени 1,5 млн. лв. ”, изясни Иван Стоянов. Той добави, че градските управляващи искат  още веднъж сумата от държавното управление, а в случай че тя бъде преведена, само че парите от общински бюджет ще бъдат пренасочени към други планове.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР