Джулия Терзийска намери място сред четвъртифаналистките на ITF W25 турнира,

...
Джулия Терзийска намери място сред четвъртифаналистките на ITF W25 турнира,
Коментари Харесай

Терзийска остана близо до нов престижен успех в Порто, но бе спряна от бивша номер 60

Джулия Терзийска откри място измежду четвъртифаналистките на ITF W25 шампионата, състоящ се в Порто, през вчерашния ден, но през днешния ден рейдът й откри своя край. Българската състезателка не съумя да се оправи с някогашната международна номер 60 Вера Лапко и след двучасов мач отстъпи - 7:5 7:6(6).

Мачът стартира чудесно за българската състезателка. Терзийска печелеше с лекост продължителните замени, намирайки решение да се опълчи на мощните удари, идващи от ракетата на някогашната представителка на топ 60 в WTA ранглистата. Джулия съумя да пробие за 5:3 и едвам един гейм я делеше от спечелването на първия сет, но внезапно последва неочакван срив в представянето й и частта отиде на сметката на Лапко.

Във втория сет Терзийска още веднъж разполагаше със своите шансове за триумф. След като показва убеденост на начален удар, Джулия изрезе напред в резултата с брейк и 3:0. Последваха обаче няколко сериозни момента и за двете тенисистки преди паритетът да настъпи при 5:5.

Без повече пробиви в мача, се стигна до решителен дълъг гейм. Тогава Терзийска още веднъж показва повече от високо ниво на игра и справедливо разполагаше с преднина от 4:1. За следващ път обаче неналичието на неизменност се оказа пагубна, тъй като оттова насетне нито един път задатъкът не бе в интерес на българката и не след дълго тя позволи да загуби и този сет. А с това и мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР