Джудит Хил вероятно е единственият музикант, който може да цитира

...
Джудит Хил вероятно е единственият музикант, който може да цитира
Коментари Харесай

Дуетен партньор на Майкъл Джексън и носителка на "Грами": Джудит Хил е второто голямо име на A to JazZ

Джудит Хил евентуално е единственият музикант, който може да цитира имената на Майкъл Джексън, Елтън Джон, Спайк Лий, Принс и Джон Леджънд измежду тези, които са потърсили гения й. Певческата й кариера е почтена за енциклопедия " кой кой е " измежду най-големите имена в музикалния свят. Самият Майкъл Джексън я избира за дуетен сътрудник в най-мащабното си турне This is it Тя ще се качи на сцената на фестивала на 8 юли.

 Носителят на премия Носителят на премия " Грами " Bilal ще се качи на сцената на A to JazZ 2023

Възходът на Хил към славата е разказан в спечелилия " Оскар " документален филм 20 Feet from Stardom, който й носи премия " Грами " за приноса й в саундтрака на кино лентата. Дебютният й солов албум Back in time е продуциран от нейния наставник Принс и последван от още 3 студийни албума. На сцената Хил рисува музикални картини с неповторимия си глас, преминавайки от R&B през фънк и хип-хоп към джаз и госпъл.

Калифорнийската певица е дете на пианистката Мичико Хил и фънк изпълнителя Пий Уи Хил, с които едвам на четири годишна възраст записва първата си ария. След като приключва музикална комбинация в университета Биола, Хил отпътува за Франция, с цел да се причисли към турнетата на френската суперзвезда Мишел Полнареф. След завръщането си в Щатите, тя е определена за дуетен сътрудник в турнето на Майкъл Джексън, което остава неосъществено. Техните подготовки и взаимно осъществяване на песента I just can`t stop loving you остават увековечени в документалния филм This is it. През 2009 година Джудит Хил приковава вниманието на целия свят с осъществяването си по време на възпоменателната работа на легендата в Staples Center.

 Никола Банков
© A to JazZ festival

Никола Банков

Дебютният й албум Back in time е продуциран от самия Принс, който се трансформира в неин наставник и другар. Той споделя за детството на Хил и златната епоха на фънк и соул музиката. Певицата издава още три студийни албума, измежду които е и автобиографичната й музикална изповед Baby, I`m Hollywood, публикуван преди година. " Исках да олицетворя Холивуд като жена, която оцелява. В моята кариера минах през толкоз доста върхове и падини и шоуто би трябвало да продължи. Посланието е да бъдеш непрекъснат, да изнасяш цялата си болежка и твоята персонална история на сцената ", отбелязва Хил.

Именно него тя ще показа на сцената на A to JazZ, в забележителната музикална компания на фамилията си и именития инструмент Hammond organ B3.

Фънк-соул вълната в третата фестивална вечер на 8 юли ще стартира със зареждащата музика на младежите от Funkilicious. Една от най-обещаващите изпълнителки на българската поп, R&B и джаз сцена - Криста, ще показа за първи път на огромна сцена дебютния си албум " У дома ". У нас идва и изключителният саксофонист от Словакия - Никола Банков, който предходната година издаде първия си албум Dream chaser, дружно с именития тромпетист Randy Brecker.

Очаквайте скоро цялата стратегия на A to JazZ 2023. Актуалната информация за събитието.

 Funkilicious
© A to JazZ festival

Funkilicious
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР