Джудистите ни заминаха за европейското отборно първенство в Мюлюз (Франция).

...
Джудистите ни заминаха за европейското отборно първенство в Мюлюз (Франция).
Коментари Харесай

Джудистите ни заминаха за Eвропейското отборно първенство

Джудистите ни отпътуваха за европейското отборно състезание в Мюлюз (Франция). Схватките са в събота, 12 ноември.

Тимът ни е воден от най-хубавия ни играч Ивайло Иванов (90), участник на две олимпиади, повторен европейски вицешампион. В състава при мъжете са още Марк Христов, европейски първенец до 23 година и бронзов медалист от Евро 2022, както и Ивайло Димитров в категория над 90 кг.

И тримата стартираха на миналогодишното състезание, когато България направи дебют в Уфа (Русия) и бе на път да сервира сензацията, като приключи инфарктно с водача Франция – 3:4.

Сега при дамите са включени две дебютантки – Габриела Димитрова, която преди седмица стана пета на Големия шлем в Баку, а преди този момент взе два бронза на европейски купи. Тя обаче ще започва в по-горната за нея категория 57 кг, какъвто е регламентът. При тежките над 70 кг ще излезе 18-годишната Полина Колева. В състава е и Лидия Брънчева (70), трета на европейската купа за девойки тази година в Босна и Херцеговина.

Тимът е воден от Ален Шмит, управител на националния тим.

За шампионата са декларирани 14 тима, като домакините от Франция са с два отбора (общо 12 състезатели), както и съставите на Германия и Турция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР