Джуди Денч казва, че вече не може да гледа на снимачната площадка

...
Актьорът Джуди Денч, носител на Оскар, казва, че дегенеративно заболяване
Коментари Харесай

Актьорът Джуди Денч, носител на Оскар, казва, че дегенеративно заболяване на очите я е накарало да не може да чете сценарии или да вижда на снимачната площадка.

88-годишната Денч каза пред британския вестник Daily Mirror’s Notebook magazine в неделя, че е трудно да се научават реплики с нейното състояние.

„Искам да кажа, че вече не мога да гледам на снимачна площадка“, каза Денч.

„А аз не виждам, за да чета. Така че не виждам много. Но знаете, че просто се справяте с това. Качи се. Трудно ми е, ако имам някаква дължина на част. Все още не съм намерил начин. Защото имам толкова много приятели, които ще ме научат на сценария. Но имам фотографска памет.

Денч, която спечели Оскар за най-добра поддържаща женска роля за ролята си на Елизабет I във филма от 1998 г. „Влюбеният Шекспир“, разкри през 2012 г., че е била диагностицирана с очно заболяване, наречено свързана с възрастта дегенерация на макулата (AMD).

Въпреки тези трудности Денч каза, че ще се опита да работи „колкото мога“.

Dame Джуди Денч за корица на Vogue юни Ник Найт/Vogue

CNN се свърза с представители на Денч.

По-рано тази година Денч каза в „Шоуто на Греъм Нортън“, че ученето на реплики е „станало невъзможно“.

„Обикновено някой може просто да те научи на репликите и Бог знае, че това се е случвало и преди, но сега току-що открих, че имам фотографска памет“, каза тя. Паметта й е толкова впечатляваща, че тя каза, че може да рецитира цялата „Дванадесета нощ“ на Уилям Шекспир.

Признатата от критиците актриса на сцената и екрана, която спечели два Златни глобуса и няколко награди BAFTA, също каза пред Notebook, че се опитва да живее всеки ден пълноценно.

„Имам ирационален страх от скуката“, каза тя. „Ето защо сега имам тази татуировка, която казва carpe diem [вземете деня]. С това трябва да живеем.”

Денч си направи татуировката през 2016 г. на 81 години като подарък от дъщеря си.

„Това е моето мото: „Уловете деня“, каза Денч пред списание Surrey Life тогава. „Финти (нейната дъщеря) ми го подари за 81-ия ми рожден ден. Тя е страхотна с изненадите.

През май 2020 г., на 85-годишна възраст, Денч стана най-възрастният човек, който някога е бил на корицата на британския Vogue. Главният редактор Едуард Енинфул я приветства като „един от най-обичаните граждани на нацията“ в публикация в Instagram по това време.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР