Джовани Мпеши Перикар е вторият финалист на турнира в Базел.

...
Джовани Мпеши Перикар е вторият финалист на турнира в Базел.
Коментари Харесай

Сенацията на турнира: 21-годишният Перикар не даде дори брейкбол на Руне и е финалист в Базел!

Джовани Мпеши Перикар е вторият финалист на шампионата в Базел. Младата вяра на Франция допреди единствено година нямаше извоюван мач на равнище ATP и беше отвън топ 200 на света, а през днешния ден 20-годишният французин е към този момент измежду първите 50 и справедливо ще спори за втората си купа в ATP Тура, осъществявайки поредна огромната сензационна победа от началото на шампионата, елиминирайки четвъртия подложен в схемата и някогашен финалист в шампионата - Холгер Руне. 2-метровият състезател не даде нито един брейкбол на някогашния номер 4 и продължава да не е бил пробиван от началото на шампионата, като се наложи с крайното 7:6(6) 6:4 за 1 час и 20 минути игрово време, а на следващия ден във финала ще премери сили с американеца Бен Шелтън.

 Мпеши Перикар нижеше ас след ас от сервис линията и можеше да играе изцяло освободено от ретур, само че Руне беше също толкоз безапелационен на личен начален удар и не разреши на своя конкурент да мисли за изработката на пробив. Всичко това разумно докара до изиграването на тайбрек, в който всеки от тях печелеше точките на личен начален удар до 7:6 в интерес на Мпеши Перикар, когато той нападна втория сервис на съперника и измъкна този толкоз оспорван сет.

Руне изгуби ритъма си при започване на втората част, което разреши на по-нискоранкирания му противник да осъществя пробив още в първия гейм, а това значително беше началото на края за представителя на топ 15, тъй като около него свистяха сервиси с над 230 километра в час и по този начин французинът резервира задатъка си до самия край с цел да запише най-голямата победа в кариерата си и към този момент има 4 от победи в мачовете си с представители на топ 20!

Giovanni Mpetshi Perricard reaches his first ATP 500 final in Basel.

Straight sets 7-6, 6-4 victory against Holger Rune.

0 break points faced today.

Hasn’t lost serve once during all 4 matches. Unbreakable!

Faces Ben Shelton in the final.

New career high ranking of 37
— edgeAI (@edgeAIapp)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР