Джоузеф Байдън заблуждава обществеността, като всява страх и призовава към

...
Джоузеф Байдън заблуждава обществеността, като всява страх и призовава към
Коментари Харесай

Додик: Байдън всява страх, иска война на Балканите

" Джоузеф Байдън заблуждава обществеността, като всява боязън и приканва към война ", съобщи президентът на ентитета Република Сръбска (РС) в Босна и Херцеговина Милорад Додик, съобщи БГНЕС.


Той разяснява предизвестието на американския президент, че в случай че Украйна загуби войната от Русия, балканските страни ще са идващите.

„ Ако ние се отдалечим и Русия успее да удържи офанзивата им и да срине Украйна, какво мислите, че ще се случи в балканските страни? “, попита Байдън по време на среща с американски кметове.

В отговор Милорад Додик прикани Байдън " да спре да лъже и да спре да подстрекава балканските нации един против различен ". Той съобщи, че сърбите " няма да бъдат монета за безстопанствен рушвет ".

" Някога народите от този район бяха наивни, сложиха непознатите ползи над своите и заплатиха трагична цена, само че най-много сърбия. Ние, сърбите на Балканите, се стремим към мир, съдействие и прогрес. За да реализираш ползите си, самичък би трябвало да поемеш разноските ", написа Додик в обществената мрежа X.

" Всъщност можете да препоръчате на малцината европейци, които към момента ви слушат, че Босна и Херцеговина заслужава да стартира договаряния с Европейски Съюз ", сподели още президентът на районен съд.

БГНЕС напомня, че преди три години Додик заплаши, че ще превземе казармите на Въоръжените сили на Босна и Херцеговина по " словенски модел ". Днес той приказва намерено за оповестяване на самостоятелност на ентитета, което безспорно би провокирало рецесия в сигурността на целия Балкански район. Милорад Додик поддържа доста близки връзки с Белград и Москва. Поради заканите против Дейтънското спокойно съглашение от 1995 година той и мнозина от доближените му бяха глобени от Съединени американски щати.

" Ще превземем казармите в районен съд, ще създадем лична защита и ще решаваме кой може да влиза и кой не ", съобщи Додик през октомври 2021 година

Членът на партията му " Съюз на самостоятелните социалдемократи " (СНСД) Душанка Майкич заплаши с съветска интервенция в БиХ при започване на съветската експанзия против Украйна през 2022 година, в случай че страната предприеме стъпки към присъединение към НАТО.

" Да напомним: През март 2021 година Москва съобщи, че ще реагира, в случай че Босна и Херцеговина предприеме стъпки към присъединение към НАТО. Не се преструвайте, че не сте знаели, в случай че нещо се случи ", сподели Майкич. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР