Джоузеф Байдън проведе телефонни разговори с китайския президент Си Дзинпин

...
Джоузеф Байдън проведе телефонни разговори с китайския президент Си Дзинпин
Коментари Харесай

The ​​New York Times: Китай може да се откаже от обещанието към САЩ да не дава оръжия на Русия

Джоузеф Байдън организира телефонни диалози с китайския президент Си Дзинпин на 28 юли, които продължиха повече от два часа. Според The ​​New York Times американският президент персонално е помолил китайския си сътрудник да не доставя на Русия оръжия, които могат да бъдат употребявани в специфична интервенция в Украйна.

В същото време американският водач не се ограничи с молби. Байдън заплаши, че в противоположен случай главните експортни пазари на Китай, американският и европейският, ще бъдат затворени.

В същото време Китай е производител на висококачествени безпилотни летателни апарати, които въоръжените сили на РФ могат сполучливо да употребяват в Украйна.

В същото време, след визитата на ръководителя на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван, Пекин може да промени позицията си по въпроса за военното съдействие с Москва и да се откаже от обещанията да не доставя оръжие.

На фона на влошените връзки със Съединени американски щати поради идването на Пелоси, Китай към този момент разгласи редица наказания против Тайпе. Така беше оповестено ембарго върху вноса от Тайван на няколко типа цитрусови плодове и замразена риба и доставката на натурален пясък на острова.

Освен това Китайската национална република забрани на фирмите да си сътрудничат с Тайванската фондация за народна власт и Тайванската фондация за интернационално съдействие и развиване, а също по този начин задължи самолетните компании да не летят със самолети във въздушното пространство на острова.

В същото време Китай стартира военни учения с ракетни стрелби, като разгласи частична обсада на Тайван със зони за маневри до 8 август.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР