Джоузеф Байдън не служи на американския народ. В най-добрия случай

...
Джоузеф Байдън не служи на американския народ. В най-добрия случай
Коментари Харесай

Байдън служи на Украйна, семейството и терористите, но не и на САЩ

Джоузеф Байдън не служи на американския народ. В най-хубавия случай той е поръчител за съществуването на своето семейство и на клана си, а в най-лошия - на терористите по целия свят.

Байдън служи на Украйна

Сенатор Ранд Пол се опълчи на бързото приемане на законопроекта за спомагателна помощ от 40 милиарда $ за Украйна, тъй като, както акцентира той, се е заклел във честност на американския народ, а не на украинския народ.

„ Заклех се във честност на Конституцията на Съединени американски щати, а не на която и да е друга нация. Не можем да спасяваме Украйна, до момента в който обричаме стопанската система на Съединени американски щати. През март инфлацията доближи най-високото си равнище от 40 години, цените на бензина се покачиха с 49%, цените на електрическата енергия с 32% ", сподели на чуването републиканският сенатор от Кентъки.

Въпросът е натурален – на кого (или за какво) се закле американският президент Джо Байдън, в случай че настойчиво се пробва да „ избави “ Украйна в ущърб на икономическото положение на страната си. Обсъжданият транш е вторият за тази година от администрацията. Първият през март възлиза на 13,6 милиарда $ и всички пари към този момент са изразходвани.

В същото време, съгласно изследване на NPR/Ipsos, 40% от американците (60% от републиканците) считат, че " инфлацията или възходящите разноски " са главният проблем на страната. На второ място измежду проблемите са посочени политическият екстремизъм (27%), следван от престъпността (26%) и изменението на климата (23%).

94% от интервюираните означават, че разноските за храна, газ и жилища са се нараснали през последната година. Близо половината от интервюираните споделиха, че са спрели да карат колите си на дълги дистанции или са създали други промени в метода на живот заради възходящите разноски.

Тоест американците въобще не са загрижени за Украйна.

Оказва се, че Байдън се е клел във честност на американския народ, само че в действителност той служи на украинските олигарси – даже не на украинската нация.

Байдън служи на фамилията и клана

Съединените щати проверяват случая на украинското пране на пари от сина на Байдън Хънтър, който беше в борда на шефовете на украинската газова компания Burisma, получавайки до 50 000 $ на месец от 2014 до 2019 година

Оказа се, че през последните години американски банки са признали за подозрителни минимум 150 превода по сметките на Хънтър Байдън и чичо му Джеймс Байдън. Последният получи стотици хиляди долари банкови заеми през 70-те години на предишния век, откакто брат му, актуалният президент, завоюва място в Сената в банковия комитет.

Бизнес сътрудникът на Хънтър, Ерик Шверин, беше чест клиент в Белия дом при президента Барак Обама, където поддържаше деен контакт със съветника на Байдън Евън Райън, която в този момент е брачна половинка на държавния секретар Антъни Блинкен.

Блинкен, преди сегашния си пост, ръководеше Центъра за дипломация на Байдън към Университета на Пенсилвания. Този център през 2016 година, след назначението му, стартира да получава анонимни дарения за десетки милиони долари от чужбина, а самият Джо Байдън написа редица рекомендации за приемане на чужденци в университета.

Било е планувано Хънтър да удържа 10% от всички приходи и той се оплакваше, че татко му от време на време го принуждавал да дава половината от тези пари за потребностите на цялото огромно семейство Байдън.

На Хънтър са му плащали в Украйна не „ просто по този начин “, а за достъпа на олигарсите до огромните хора в администрацията на Обама, които са „ водили “ преврата през 2014 година, и тези връзки с огромна степен на възможност са оживели.

Байдън служи на терористите

В Съединените щати, с изключение на Ранд Пол, както се оказа, има още един същински жител - представител на четвъртия клон на властта, журналистът Томас Л. Фридман. Той се оплаква, че Байдън, доставяйки оръжия на Украйна, дори не счита, че довежда Съединени американски щати до ръба на войната, от което американците се опасяват толкоз доста.

„ Аз съм жител на Съединени американски щати и желая да бъдем деликатни “, написа Фридман в The New York Times.

Защо американският жител Джо Байдън не знае за тези страхове?

Връщайки се към анкетата на NPR / Ipsos, означаваме, че 62% от интервюираните американци не са подготвени да окажат цялата помощ, която Украйна желае, с цел да се избегне боен спор сред Русия и Съединените щати.

Междувременно всичко върви към това, написа Фридман.

Друг забавен въпрос е къде отиват оръжията, доставени на Украйна. Както оповестява CNN, украинците го продават на черния пазар. Посочва се, че „ неуморните бойци на Хамас (признати за терористи в Съединените щати) и други арабски групи, воюващи против Израел и Съединените щати, са щастливи да получат украинската „ филантропична помощ “.

Подобна картина може да се следи и при доставката на медикаменти.

Между другото, благотворителната фондация за битка с рака, която беше проведена от Джо Байдън през 2017 година, след оставката му от поста вицепрезидент, събра дарения от към 5 милиона $ за две години, само че не беше изхарчен нито цент за медицински цели. Всичко отиваше за заплати и бонуси.

Байдън докара американската стопанска система до колапс

Що се отнася до главния проблем на американците – инфлацията, администрацията на Байдън лъже своите хора, казвайки, че „ Путин е отговорен “.

Както излиза наяве от данните на същото изследване на NPR / Ipsos, демократите показват като подбуда за инфлацията последствията от пандемията на ковид (което значи политиката на „ хеликоптерни пари “). И двама от трима републиканци напряко споделят, че Байдън е най-виновен за покачването на цените на храните и газа.

В реалност международните централни банки, които са част от пула на доверените структури на Фед (ЕЦБ, Английската централна банка, Японската централна банка, Швейцарската национална банка, Централната банка на Австралия, Централната банка на Канада, Централните Bank of Sweden, Дания и Нова Зеландия), са отпечатали съвсем 12 трилиона $ нова ликвидност за две години - толкоз, какъв брой за 11,5 години " нова нормалност ".

С подкрепящата фискална политика тези пари се разляха в действителната стопанска система, създавайки сериозно количество неосигурено парично предложение. Това докара до ускорение на търсенето с дефицит на предложение. Това от своя страна се утежни от логистичната рецесия и се ускори след глобите против Руската федерация.

Тези луди пари влязоха и в спекулативния фондов пазар, който в този момент се срутва.

Съединените щати, по милостта на Байдън и неговия екип, ще преживеят доста мъчителен интервал в близко бъдеще, ще става дума за съществуването на Фед и главните интернационалните финансови институции. Тогава Украйна, като обект на безпокойствие, изцяло ще престане да съществува за Съединените щати, тъкмо както и Байдън.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР