Джорджа Мелони, която се бори да стане първата жена премиер

...
Джорджа Мелони, която се бори да стане първата жена премиер
Коментари Харесай

Джорджа Мелони шокира левицата, публикува видео с украинка, изнасилена от мигрант

Джорджа Мелони, която се бори да стане първата жена министър председател на Италия, беше подложена на рецензии през вчерашния ден от съперниците си от левицата, откакто разгласява пикселизирано видео, за което се допуска, че демонстрира обезчестяване на жена от емигрант, претендент за леговище, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Мелони, лидерка на партията с неофашистки корени " Италиански братя ", в неделя вечерта показа в Туитър видео от италиански новинарски уебсайт, снимано от свидетел през прозорец, гледащ към улицата. Чува се по какъв начин жена във видеото, разпозната като украинка, крещи от смут. Според известия в италиански медии за половото принуждение е задържан 27-годишен претендент за леговище от Гвинея.

" Не можем да мълчим пред този жесток акт на полово принуждение, осъществен измежду бял ден в Пиаченца от претендент за леговище ", написа Мелони. " Прегръщам тази жена. Ще направя всичко допустимо да върна сигурността в нашите градове ", добави тя.

Основният конкурент на Мелони на изборите на 25 септември - водачът на Демократическата партия Енрико Лета - съобщи в изявление пред локално радио, че шерването на видеото е " минало границите на честността и благоприличието ".

" Мелони направи нещо, което е неприлично за цивилизована страна и е срещу дамите ", сподели на собствен ред Карло Календа, лидер на учредената наскоро дребна центристка партия " Ационе ".

Сигурността в италианските градове, за която загатна Мелони, е една от тематиките на десницата в тази предизборна акция, ориентирана и против имиграцията. Мелони беше подкрепена от съдружния си сътрудник Матео Салвини, водач на дясната партия " Лига " и някогашен министър на вътрешните работи, който даде обещание отбраната на италианските граници и на италианците за него " да бъде дълг, а не право ".

Във видео в отговор на рецензиите на Енрике Лета Мелони акцентира, че никой не може да бъде разпознат във видеото с насилието и, че левоцентристкият водач не е осъдил самия принудителен акт.

" Защо не говорите за това? Защото в противоположен случай ще би трябвало да признаете, че сигурността в нашите градове е отвън надзор, в следствие в това число на сюрреалистичната имиграционна политика, която водите ", сподели тя.

Допитвания демонстрират, че " Италиански братя " имат евентуално водачество пред Демократическата партия преди парламентарните избори, само че нито една от двете партии няма задоволителна поддръжка, с цел да ръководи сама. Мелони чака да получи забележителна поддръжка от нейните съдружни сътрудници - партия " Лига " и групировката на Силвио Берлускони " Напред Италия ", до момента в който Лета се е съюзил с редица по-малки партии.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР