Джордж Сорос по време на форума в Давос Джордж Сорос,

...
Джордж Сорос по време на форума в Давос Джордж Сорос,
Коментари Харесай

Сорос разкритикува Тръмп, Путин и интернет гигантите


Джордж Сорос по време на форума в Давос

Джордж Сорос, американският милиардер и човеколюбец, сподели, че има вяра, че американският президент Доналд Тръмп желае да сътвори " мафиотска страна " в Съединени американски щати, само че няма да може да го направи поради силата на тези институциите в страната, които са от значително значение, съобщи Асошиейтед прес.

" В Съединени американски щати Тръмп желае да откри една мафиотска страна, само че не може, тъй като конституцията, другите институции и здравото и кипящо от сила гражданско общество няма да го разрешат ", съобщи Сорос, чиято фондация предизвиква демокрацията и човешките права, съобщи ДПА.

Това изявление Сорос направи по време на годишната вечеря, давана от него в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос. Той не навлезе в детайлности по отношение на изразеното мнение, само че предвижда, че Тръмп ще бъде " краткотраен феномен " и ще изгуби изборите през 2020 година, в случай че стигне толкоз надалеч.

Сорос е от дълго време критик на Тръмп, който също е в Давос и който ще произнесе тирада в петък.
Както и предходната година, милиардерът дефинира администрацията на Тръмп като " заплаха за света ", съобщи Франс прес.

Той предизвести, че напрежението по отношение на севернокорейската нуклеарна стратегия излага на риск оцеляването на човешката цивилизация, съобщи ДПА.

" Идването на власт на водачи като Ким Чен-ун в Северна Корея и Доналд Тръмп в Съединени американски щати имат доста общо с това ", добави той. " И двамата наподобяват подготвени да рискуват една нуклеарна война с цел да се задържат на власт ", добави той.

Сорос разкритикува и Русия на Владимир Путин, описвайки я също като мафиотска страна, добавя Франс прес.

Милиардерът насочи рецензии и към колосите на интернет, описвайки ги като " все по-мощни монополи ", които могат да бъдат изкушени да се свържат с " властнически режими ", с цел да основат " тоталитарна мрежа, каквато Олдъс Хъксли или Джордж Оруел самите не биха могли да си показват " в техните романи " Прекрасният нов свят " и " 1984 ". Сорос загатна в тази тенденция Google и Facebook.

" Давос е едно положително място, с цел да се разгласи, че техните дни са преброени ", сподели Сорос по адрес на интернет колосите, които също са пратили войска от свои представители на форума.

Сорос е критик на ултралибералния капитализъм и счита, че интернет колосите би трябвало да се подчиняват на по-строги регулации.

На вечерята Сорос приказва и за биткойна. Той напомни, че това не е валута и че честите покачвания на курса на биткойна са " характерен балон ". Според милиардера обаче няма да има " жесток спад " в курса на биткойна, а по-скоро поетапно понижаване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР