Джордж Ръсел стана едва третият пилот, който е карал в

...
Джордж Ръсел стана едва третият пилот, който е карал в
Коментари Харесай

Ръсел влезе в елитен клуб във Формула 1

Джордж Ръсел стана едвам третият водач, който е карал в един тим с 7-кратния международен първенец Люис Хамилтън и е съумял да приключи пред него в крайното класиране. Този сезон Ръсел приключи 4-и с 275 точки, а Хамилтън остана 6-и с 240. Освен това Ръсел донесе и единствената победа на Мерцедес тази година - в Бразилия, като той завоюва и спринтовото съревнование в Сао Пауло, а Люис записа първата си година във Формула 1 без победа и/или извоювана подготовка.

Преди Ръсел това съумяха да реализират Джейсън Бътън в Макларън през 2011 година и Нико Розберт през 2016, когато синът на Кеке Розберт взе единствената си международна купа и три дни по-късно разгласи, че напуща Формула 1.

През 2011 Бътън приключи годината на 2-о място в крайното класиране с 270 точки, Хамилтън остана 5-и с 227 и три победи. А в борбата с Розберг Люис остана вицешампион, на 5 точки от Нико - 385 против 380.
 Мерцедес: Сезон 2022 е по-безболезнен спрямо Абу Даби 2021 Мерцедес: Сезон 2022 е по-безболезнен спрямо Абу Даби 2021
Много покрай триумф против Люис беше и Фернандо Алонсо през 2007 година - тогава той и Хамилтън приключиха втори и трети зад първенеца Кими Райконен. Кими взе купата с 110 точки, а Хамилтън и Алонсо събраха по 109, само че Люис беше класиран втори. Двамата приключиха годината с по 4 победи, само че Люис взе повече втори места - пет против четири.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР