Джордж Ръсел с Мерцедес направи блестяща последна обиколка, за да

...
Джордж Ръсел с Мерцедес направи блестяща последна обиколка, за да
Коментари Харесай

Ръсел грабна първи полпозишън в кариерата за Гран При на Унгария

Джордж Ръсел с Мерцедес направи блестяща последна обиколка, с цел да изпревари Карлос Сайнц с Ферари и да завоюва първи полпозишън в кариерата и първи за отбора на „ сребърните стрели “ през тази акция. Трети в днешната подготовка за Гран При на Унгария на пистата Хунгароринг се подреди съотборникът на Сайнц в „ черните кончета “ Шарл Льоклер, който бе най-бърз във втората свободна подготовка .
Джордж Ръсел (ц) в компанията на Шарл Льоклер (л) и Карлос Сайнц (д).
„ На седмото небе съм, необикновено е. Вчера беше може би най-лошият ни петък от началото на сезона и работихме интензивно, не знаехме в каква посока да поемем. Трябва да погледнем с тима по какъв начин постигнахме това. Ще дадем всичко от себе си, с цел да спечелим на следващия ден, само че без подозрение днешният ден беше специфичен “, разяснява Ръсел.

Световният първенец с Ред Бул Макс Верстапен получи проблем в мотора и остана едвам десети. Съотборникът на Ръсел – седемкратният международен първенец Люис Хамилтън, приключи на седмо място в квалификацията. Челната десетка допълниха още Ландо Норис (Макларън), Естебан Окон и Фернандо Алонсо (Алпин), Валтери Ботас (Алфа Ромео) и Даниел Рикардо (Макларън).

Верстапен води с 63 точки пред Льоклер в генералното класиране, трети е съотборникът му в Ред Бул Серхио Перес, а Сайнц и Ръсел са надлежно четвърти и пети, разграничени от една точка. Състезанието за Голямата премия на Унгария е на следващия ден от 16:00 часа българско време. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР