Джордж Клуни, Брад Пит и Робърт де Ниро се присъединиха

...
Джордж Клуни, Брад Пит и Робърт де Ниро се присъединиха
Коментари Харесай

Звезди от Холивуд срещу връчването на Оскари в рекламната пауза на церемонията

Джордж Клуни, Брад Пит и Робърт де Ниро се причислиха към възходящия митинг в Холивуд против връчването в рекламната пауза на премиите Оскар за кинематография, монтаж, грим и късометражен игрален филм, съобщи Ройтерс.

Сандра Бълок, Ема Стоун и Джон Хам също прибавиха имената си в откритото писмо, подписано от режисьорите Мартин Скорсезе, Спайк Лий и Алфонсо Куарон, с искане за анулация на решението.

Академията за кино изкуства и науки заяви преди няколко дни, че Оскарите за операторско майсторство, монтаж, грим и прически и късометражен игрален филм ще бъдат връчени по време на спирането за реклами на тазгодишната гала на 24 февруари. А по-късно в телевизионното лъчение онлайн ще бъде включена редактирана версия на изявленията на спечелилите.

Стремежът е телевизионното времетраене на церемонията, на която се връчват общо 24 киноотличия, да се понижи с 40 минути и да се сведе до 3 часа.

В откритото писмо, подписано от режисьори, артисти и кино дейци, се споделя, че по този метод академията " унижава тези значими типове изкуство и намалява техния статут ", като наскърбява експертите в тези области.

В сряда киноакадемията отбрани смяната и упрекна " неточното отразяване и постове в обществените платформи ", които " разбираемо засягат доста членове на академията ". " На 91-вата гала за премиите Оскар няма да се връчват награди, по метод, който омаловажава достиженията на номинираните и на спечелилите ", се споделя в изказването на киноакадемията.

Изненади, рядкости и подценени звезди на номинациите за Оскар 2019

Промяната беше разкритикувана и от Алфонсо Куарон, който е номиниран както за режисьорско, по този начин и за операторско майсторство за кино лентата " Рома ".

" В историята на киното, има шедьоври без тон, без цвят, без сюжет, без артисти и без музика. Но няма нито един филм без кинематография и без монтаж, " написа в Twitter мексиканският режисьор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР