Джордж Харисън ми пристигна на крака от Калифорния, за да

...
Джордж Харисън ми пристигна на крака от Калифорния, за да
Коментари Харесай

Певицата Янка Рупкина: Видях с очите си как наши политици се напиха пред „Бийтълс“

Джордж Харисън ми дойде на крайници от Калифорния, с цел да ме слуша, спомня си националната певица



Великият британски китарист и артист Джордж Харисън от емблематичната рок група " Бийтълс " е станал очевидец на българска дивотия. Това се случило по време на присъединяване на известната наша национална певица Янка Рупкина в Лондон преди време. Спомените си описа 84-годишната изпълнителка пред " България Днес ".



" Джордж Харисън дойде чак от Калифорния, с цел да чуе моя глас и моите сътрудници в Лондон. Наши политици по-късно пристигнаха в механата и се напиха като не знам какво... Сутринта ги екстрадираха назад към България. Харисън беше със своята свита и за жал, видя всичко. Много го обичам и вардя негова фотография вкъщи. Имам неща, които духовно ме зареждат, и аз пребивавам с техните облици. Имам лик на брачна половинка ми Георги Рупкин, на Васил Левски, на Гунди ", разкри още Рупкина.

В продължение на 30 години тя е солистка на Ансамбъла за национални песни на Българското национално радио. Първата й среща с Джордж Харисън е колкото непредвидена, толкоз и комична. След театър Янка Рупкина си почива на един диван във фоайето, когато внезапно мъжки ръце я подвигат и понасят, когато се обърнала да види кой е този човек, открила, че това е точно китаристът на " Бийтълс ".

С работата си в трио " Българка " печели международна популярност и работи с музиканти като Харисън, Кейт Буш и Крис де Бърг. Джордж умря през ноември 2001 година.

 Джордж Харисън обожавал гласа й Джордж Харисън обожавал гласа й


Все отново Рупкина има и мотиви за горделивост с това, че е българка. Признава и кой е най-популярният наш съотечественик зад граница.

" С Христо Стоичков сме другари. Когато потеглих по света, разбрах, че всеки го знае. Като сляза на някое летище и схванат, че съм българка, всички възкликват: " А-а-а, Стоичков! ", споделя Рупкина. Любопитното е, че песента й " Калиманку денку " е прозвучала на сватбата на английския артист и композитор Дейвид Бауи вместо обичайния Менделсон.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР