Джон Уилямс, Никълъс Брител и Тейлър Суифт са сред първата

...
Джон Уилямс, Никълъс Брител и Тейлър Суифт са сред първата
Коментари Харесай

Джон Уилямс и Тейлър Суифт са сред първите номинирани за Годишните световни награди за саундтрак

Джон Уилямс, Никълъс Брител и Тейлър Суифт са измежду първата вълна номинирани за Световните награди за саундтрак за 2023 година, заяви " Скрийн Дейли ". Победителите ще бъдат оповестени на 21 октомври на филмовия фестивал в Гент, Белгия. По същото време там се организира и годишен празник на филмовата музика, съобщи Българска телеграфна агенция.

Уилямс е номиниран в категорията за кино композитор за работата си по саундтрака на " Семейство Фейбълман " и " Индиана Джоунс и реликвата на ориста ". Ветеранът си съперничи за отличие с Фолкер Бертелман, който е притежател на премия " Оскар " за " На Западния фронт нищо ново ", и с Хилдур Гунаддотир, която е номинирана за " Жените приказват " и " Тар ".

Брител е номиниран в категорията за телевизиoнен композитор за работата му в сериала " Наследници ".

Тейлър Суифт е номинирана в категорията за истинска ария с " Carolina " от кино лентата " Където пеят раците ". Риана е номинирана в същата категория за песента " Lift Me Up " от кино лентата " Черната пантера: Уаканда вечно ".

Италианският композитор Никола Пиовани и американският му сътрудник Лорънс Розентал ще получат оценки за изцяло творчество.

Втората група номинирани ще бъдат оповестени при започване на септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР