Джон Таварес вкара решаващия гол 4:36 минути след началото на

...
Джон Таварес вкара решаващия гол 4:36 минути след началото на
Коментари Харесай

Торонто елиминира Тампа Бей

Джон Таварес вкара решаващия гол 4:36 минути след началото на продължението и Торонто Мейпъл Лийфс спря 19-годишна отрицателна поредност в плейофите, побеждавайки Тампа Бей Лайтнинг с 2:1.

Така Лийфс затвориха серията в шест мача и се класираха във втория кръг на елиминациите в Източната конференция на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ).
 Александър Георгиев не позволи гол в НХЛ
Александър Георгиев не позволи гол в НХЛ

Помогна за победа на Колорадо

Торонто, за който Остин Матюс вкара в постоянното време и Иля Самсонов избави 31 от 32 удара, завоюва плейофна серия за последно през 2004. Следващият противник на Лийфс ще бъде спечелилият от дуела сред Флорида Пантърс и Бостън Брюинс, които ще играят седми и финален мач между тях в неделя.

Стивън Стамкос вкара последния гол за този сезон за Лайтнинг, които завоюваха купа " Стенли " през 2020 и 2021. Тяхната серия бе спряна от Колорадо Аваланч, който към момента е жив в Източната конференция и ще играе седми мач против Сиатъл Кракен.

Кайлър Ямамото вкара 3:03 преди края и гостуващият Едмънтън Ойлърс отстрани Лос Анджелис Кингс с победа с 5:4 в шестия мач. Клим Костин записа два гола и асистенция, а останалите попадения бяха дело на Конър Макдейвид и Леон Драйзайтел.

Следващият противник на Едмънтън в Западната конференция е Вегас Голдън Найтс.

Крис Крайдър вкара гол и записа две аситенции за тима на Ню Йорк Рейнджърс, който победи с 5:2 Ню Джърси Девилс и се избави от елиминация в шест мача. Серията от Източната конференция е равна 3:3 преди последния дуел в Джърси в понеделник.

Мика Зибанеджад, Владимир Тарасенко, Баркли Гуудроу и Брейдън Снайдър също бяха точни за Рейнджърс, а Иля Шестьоркин отрази 34 от 36 удара.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР