Джон Пери Барлоу – един от създателите па съвременния интернет

...
Джон Пери Барлоу – един от създателите па съвременния интернет
Коментари Харесай

Почина Джон Барлоу, един от основателите на съвременния интернет

Джон Пери Барлоу – един от основателите па актуалния интернет и създател на американската неправителствена организация Electronic Frontier Foundation (EFF), защитавала правата в киберпространството, умря в съня си на 70-годишна възраст.

„ Днес интернет загуби своя воин. EFF скърби за кончината на мъдрия си създател Джон Пери Барлоу”, се споделя в известие на страницата на Неправителствени организации във Фейсбук, съобщи БГНЕС.

„ Без пресиления може да се каже, че главните сегменти на интернет, които през днешния ден познаваме и обичаме, съществуват и се развиват с помощта на управлението и вижданията на Барлоу”, означават от EFF.

Заедно с Джон Гилмор и Мичъл Капор Барлоу беше в основата на основаването през 1990 на правозащитната организация Electronic Frontier Foundation, която пази правата на потребителите на електронни средства за връзка от похищения на държавни органи и частни корпорации.

Освен това, той е прочут и с работата си в областта на интернет.

През 70-те години, в съавторство с китариста Боб Уеър, Барлоу написа и няколко песни за американската рок група Grateful Dead.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР