Джон Милман не сдържа нервите си и нападна Италианската тенис

...
Джон Милман не сдържа нервите си и нападна Италианската тенис
Коментари Харесай

„Жалка постъпка“: Милман нападна Италианската федерация за отношението ѝ към Сепи


Джон Милман не сдържа нервите си и атакува Италианската тенис федерация за неуважителното отношение към една от легендите на страната в спорта – Андреа Сепи.

Ветеранът разгласи, че приключва кариерата си, като желанието му бе да направи това на някой от ATP шампионатите в страната си – този във Флоренция или Неапол. Получи обаче отвод от Федерацията с думите, че да дадат покана за присъединяване към отказващ се състезател би било загуба на място в главната скица.

„ Това, че Андреа Сепи не получи „ уайлд кард “ за шампионат в Италия, с цел да приключи кариерата си, е парадокс, “ написа австралиецът в Twitter.

„ Човекът имаше брилянтна кариера, в която представляваше страната си на Купа Дейвис и на олимпийски игри – и в този момент Италианската федерация не може да му даде „ уайлд кард “? Жалка постъпка. “

Вместо това Сепи ще приключи кариерата си на Чалънджър в родния си град Ортисей:

„ Беше сложен сезон, изключително физически. Осъзнах, че тялото ми към този момент не може да устоя на избрани старания и взех решение, че шампионатът в Ортисей ще бъде финален за мен като експерт, “ написа той в Instagram.

За Купа Дейвис той има съвсем 40 мача на сингъл (баланс 20-19), както и 6 на двойки (4-2). Побеждавал е Чилич и Хуан Карлос Фереро, а през 2008 бе с основна роля за запазването на Италия в Група 1 – Гулбис победи него и Фонини на сингъл, само че Андреа надигра втората ракета на Латвия, след което имаше значима роля и в мача на двойки.

На Олимпийски игри салдото му е 3-3, като постоянно е достигал до втори кръг, където има провали от Надал, Дел Потро и Бердих. При тандемите има четвъртфинал с Фонини през 2016 година.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР