Джон Макенроу смята, че Холгер Руне си гради негативна репутация

...
Джон Макенроу смята, че Холгер Руне си гради негативна репутация
Коментари Харесай

Макенроу: Руне си гради лоша репутация, но това е само фаза


Джон Макенроу счита, че Холгер Руне си гради отрицателна известност с държанието си на корта, само че рано или късно младият датчанин ще преодолее този стадий и ще стартира да се държи по-зряло. По време на мача си против Алехандро Давидович Фокина в Мадрид международният №7 настрои публиката против себе си, откакто изтри отпечатъка от топката при обстановка, в която неговият конкурент не бе склонен с показаното от електронната система и изиска реферът да прегледа персонално обстановката.

Въпреки това, Макенроу, който бе най-известното неприятно момче в Тура по време на кариерата си, по никакъв метод не оспорва гения на Руне и даже счита, че той ще е един от главните любимци за купата на Ролан Гарос.

„ Казвал съм го преди и го споделям още веднъж: мъчно е да си цялостен гъз в Тура. Възможно е, само че в един миг се оказваш доста уединен “ – разяснява Големият Мак пред Eurosport.

„ На Руне му харесва да подвига градуса на напрежението, само че го прави по метод, който нервира както публиката, по този начин и съперниците му. По този метод той си гради неприятна известност. Според мен обаче, това е фаза, която Холгер ще надрасне в избран миг. Мисля, че има всички шансове и тази година да се показа доста мощно на Ролан Гарос. Той е необикновен гений и силата му се усеща на корта “ – добави четирикратният първенец на US Open.

„ Мисля, че Руне има всички нужни качества, с цел да завоюва голям брой трофеи от Големия шлем. Може би не тази година, само че в бъдеще – сигурно. Все още е малко променлив на моменти, само че считам, че последователно ще преодолее тези компликации и ще бъде измежду топ играчите в Тура в продължение на доста години “ – приключи някогашният №1.

По време на мача сред Руне и Синер в Монте Карло реферът Карлос Бернардес поговори с Руне по отношение на провокирането на публиката, като това се случи и в мача с Давидович Фокина.

„ Холгер, ще ти кажа единствено едно и няма да разясня повече до края на мача. Има някои публики, които не можеш да контролираш, в случай че се държиш по този начин. Ако продължаваш, ще стане още по-лошо. Ако просто играеш тенис, няма да имаш проблеми с тях “, на което датчанинът отговори: „ Не съм направил нищо. Оплаквал ли съм се за каквото и да е от началото на мача? “.

След дуела четвъртфиналистът от Ролан Гарос разгласява статус в обществените мрежи, в който показа своята позиция за обстановката:

„ Вчера публиката не разбра какво тъкмо се случва. Не можеш да промениш решение на електронната система и на рефера и супервайзора им лиши доста време, с цел да обяснят това на съперника ми. Никой от тях не се опита да изясни на публиката какво става. Следващият път ще подремна, до момента в който те разискват. Искам да заявя, че нямам нищо срещу испанците и нямам самообладание да играя още веднъж в Мадрид “ – написа международният №7 в Twitter.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР