Джон Ленън Домът на неговата леля Мими и съпругът й

...
Джон Ленън Домът на неговата леля Мими и съпругът й
Коментари Харесай

Къщите от детството на най-вдъхновяващите хора в света

Джон Ленън



Домът на неговата вуйна Мими и брачният партньор й - полуобзаведено жилище в среднокласното предградие на Уолтън в Ливърпул, е място за живот на Джон Ленън от 5-годишна възраст до пълноправие.

Той е изпратен тук от майка си, макар че тя постоянно го посещава. Вдовицата на Ленън - Йоко Оно, купува дома през 2002 година, като го избавя от разрушение. Тя го подари, от своя страна, на Службата за консервация на Обединеното кралство.

Майкъл Джексън



Детският дом на Майкъл Джексън - бяла къща с две спални в Гари, Индиана - в действителност се намира на 2300 Джаксън Стрийт. Деветте деца на фамилия Джаксън са отгледани в този дребен дом от родителите Катрин и Джо.

Джон Ф. Кенеди



В спалня на горния етаж на този дом в Бруклин, Масачузетс, е роден 35-ият президент на Съединените щати. Джон Ф. Кенеди е живял десетилетие на ул. " Бейлис ".

Днес домът е ремонтиран, с цел да наподобява по този начин, както когато Джон е живял тук, и е отворен за обиколки.

Ханс Кристиан Андерсен



Недалеч от катедралата " Свети Кнуд " в Одензе, Дания, обичаният създател на децата Ханс Кристиан Андерсен живее със фамилията си сред 2-ата и 14-ата си година в жилища с размери по-малко от 20 квадратни метра. Днес тя е отворена за гости.

Нелсън Мандела



На 9-годишна възраст Нелсън Мандела идва да живее в тази барака от прът в село в Източна Южна Африка. Мандела е надълбоко завързан към това място и продължава да го посещава години наред.

Боб Дилън



Робърт Зимерман, по-известен като артиста композитор Боб Дилън, живее на втория етаж на тази къща в Дюлут, Минесота, от раждането до навършване на 6-годишна възраст. Днес парцелът е благосъстоятелност на суперфен на Дилън.

Ърнест Хемингуей



През 1889 година известният създател Ърнест Хемингуей е роден в този викториански дом от 500 квадратни метра, ситуиран в предградието на Дъч Парк в Чикаго. Хемингуей живее тук с дядо си, родителите си и трите си сестри до 6-годишна възраст.

Принцеса Даяна



Althorp House, фамилен дом на семейство Спенсър, е мястото, където бъдещата принцеса Даяна назовава у дома, преди да се реалокира в Бъкингамския замък.

Разположена в Нортхемптъншир, Англия, парцелът е в фамилията повече от 500 години, като имението е от 1688 година Той е отворен за обиколки.

Уолт Дисни



На ъгъла на Tripp Avenue и Palmer Street, тъкмо зад центъра на Чикаго, Уолт Дисни е роден и живее в непретенциозен дом, планиран и издигнат от родителите му Флора и Елиас Дисни. Двуетажната дървена къща коства единствено 800 $, когато се построява през 1890 година

Арнолд Шварценегер



Преди да стане първенец по културизъм, бъдещият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер живее в тази превъзходна постройка в австрийското село Тал, отвън Грац.

Не се заблуждавайте от елегантния й тип - Шварценегер и неговото семейство живеят на първия етаж без електричество или течаща вода. Днес тя е музей с детското легло на Шварценегер и някои от първите му дъмбели.

Източник: profit.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР