Джон и Мелъди Хенеси планират да прекарат остатъка от живота

...
Джон и Мелъди Хенеси планират да прекарат остатъка от живота
Коментари Харесай

Двойка продаде цялото си имущество, за да живее на круизен кораб

Д жон и Мелъди Хенеси възнамеряват да прекарат остатъка от живота си в обиколки на света - и считат, че това може да бъде по-евтино от живота им на сушата. 

Двойката, родом от Флорида, продава съвсем всичко, което има преди три години, в това число главния си бизнес и дома си, и купува кемпер, с цел да пътува из Съединените щати, оповестява Sky News. 

Двойката се натъква на реклама във Фейсбук, която предлага 274-дневен круиз. Така Джон, на 76 и Мелъди, на 64 вземат решение да се впуснат в ново премеждие. Двойката сега обикаля Доминиканската република като част от последното от поредност дълготрайни плавания, които ги водиха до Австралия, Нова Зеландия и Южния Пасифик. 

Те описват, че новият им живот е по-вълнуващ, само че и по-евтин.  

„ Сега имаме сметки за телефон и разноски на кораба, както и няколко кредитни карти “, споделя Джон.

„ Вече нямаме ипотека или разноски за жилища. Нямаме застраховка на транспортни средства, имуществена застраховка или сметки за комунални услуги. Сигурни сме, че животът на круиз е по-евтин от нормалното всекидневие ”, добавя той.  

В момента животът им е плануван. Те са резервирали пътувания до декември 2024 година, оповестява Sky News. 

Скоро те ще се настанят за по-постоянно престояване на жилищния круизен транспортен съд на Villa Vie - един от първите по рода си - където цели 30% от хората на борда ще бъдат непрекъснати поданици. Корабът ще обикаля света на всеки три години, само че животът на борда на Villa Vie няма да е на ниска цена.  

The couple who 'sold everything' to live on cruise ships for the rest of their lives | US News
— Usa News (@TalhaTiwana1)
Цената на вътрешна кабина стартира от $99 000 , само че кабина с балкон, с аспект към океана коства $249 000 , в допълнение има и  $8 000 месечна такса .  

Корабът към момента се строи, тъй че въпреки да не са стъпили в новия си дом, те са видели цифрови изображения, които им дават добра визия какво да чакат. 

Каютата им ще бъде по-голяма от обичайната стая на круизен транспортен съд, с кухненски бокс и разтегателно легло във всекидневната.  

„ Искахме да купим кабина, с цел да можем да я проектираме както желаеме. Тя ще бъде дом за нас евентуално най-малко 15 години “, споделя Мелъди. 

: China's journey to conquer large cruise ships
— CGTN (@CGTNOfficial)
Разположен в някогашен круизен транспортен съд на Fred Olsen, Villa Vie Odyssey сега минава през промяна на стойност няколко милиона паунда и ще влезе в употреба през май 2024 година, стартирайки от Саутхемптън. 

„ Всеки оператор има собствен личен международен круиз “, споделя създателят и основен изпълнителен шеф Микаел Петерсън. 

„ Екскурзиите стават по-дълги и по-дълги, само че за какво да не разширите границите и да създадете най-хубавия международен круиз, при който не спирате да пътувате? “ 

Микаел има опит в круизите и е някогашен ръководещ шеф на Life at Sea Cruises. 

Life At Sea популяризираше тригодишни световни плавания, само че планът беше анулиран, преди корабът да отплава.  

Досега към 85% от жителите са американци, само че Villa Vie преди малко подписа с първата си английска двойка.  Тези, които живеят на борда, ще могат да доведат фамилиите си на кораба гратис - откакто са платили пристанищните такси - и избран брой каюти ще бъдат непокътнати за тях. Ще има бизнес център и частни офиси, позволяващи на цифровите номади да работят от всяка точка на света. 

Микаел споделя, че съвсем половината от жителите са необвързани, като една трета са притежатели на бизнеси. 

Тъй като жителите на кораба са на междинна възраст съвсем 60 години, пасажерите ще имат достъп до ортодонт и доктор на борда. За по-сериозни случаи за здравето има болница - и морга за двама души. 

Remember to sign up for our upcoming webinar on January 9th at 4 PM EST.

Register here:
— Villa Vie Residences (@villaVieRes)
Корабът ще дебаркира малко по-дълго в пристанищата - за три до пет дни.  

Синът на Джон е на 54, а дъщерята на Мелъди е на 43, само че не се тормозят, че ще изгубят връзка с тях. 

Няколко каюти на борда на Villa Vie ще бъдат непокътнати за посещаване от другари и семейство и с проекта за пътешестване за години напред, Мелъди споделя, че някои членове на фамилията към този момент са декларирали искания, по кое време ще ги посетят.   

„ И двамата сме лодкари и обичаме да сме в океана “, споделя Мелъди. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР