Джон Брандън е автор в изданието Inc.com. Днес той има

...
Джон Брандън е автор в изданието Inc.com. Днес той има
Коментари Харесай

Никога не се отказвай:Той беше отхвърлен 347 пъти, но накрая успя

Джон Брандън е създател в изданието Inc.com. Днес той има отлична кариера и се връща обратно в предишното, с цел да показа скъп опит. Точно той е обвързван с 347 имейла, в които бива отритнат.

" Не разполагам към този момент с тези имейли, само че си припомням, че ги броях ", споделя Брандън.

Действието се развива през 2001 година Няколко седмици откакто губи работата си в корпоративния свят. Самият той не бил последовател на спама, по тази причина решил да написа самостоятелно на всеки редактор на списание, съобразявайки се с таргет групата във всеки един случай.

Подходът му тогава бил много елементарен.

Държах да съм къс. Моите имейли трябваше да се четат с лекост, с цел да се отличават на фона на останалите, споделя той.

„ Уважаеми...., дано да мина непосредствено към тематиката. Аз съм създател на свободна процедура. Проучих вашето списание. Предлагам ви няколко хрумвания за материали. Ако някоя от тях ви допадне, ще се веселя да ми пишете “. След това изброявах няколко хрумвания и изпращах имейлите. Това беше, споделя Брандън.

В началото, бидейки толкоз неопитен, се случваше да загатна своя професионален опит като IT шеф, минал курс за публицисти. Смятах, че това е положително решение, само че истината е, че никой не видя това. Спомням си, че изпратих близо 1000 имейла в границите на една седмица. По това време отсъствието на отговор на писмо не означаваше изрично, че са ви споделили „ не “, продължава описа си Брандън. Така няколко редактори си вършат труда да му напишат противоположен имейл, в който споделят за какво концепциите му няма да свършат работа.

Това не обезкуражава Брандън. През идната седмица той праща още имейли. В множеството случаи не получава отговор. Започват да се натрупат обаче отговорите от редактори, които показват аргументите, заради които са незаинтересовани. Някои пишат детайлно по въпроса.

" Все още си припомням едно писмо от Крис Андерсън, някогашен редактор на Wired, който ми изброи много рецензии и беше прав. Дори си припомням писмото от списание Inc., в което още веднъж бях отритнат. Иска ми се да го бях запазил ", споделя Брандън, който сега работи в същото издание.

" Бях подготвен да се откажа. Продължих да се пробвам ", признава журналистът.

Той съхранявал всички имейли в директория в Outlook в реда, в който идвали. Признава, че тогава нямал задоволително опит в писането.

" Моите хрумвания бяха прекомерно елементарни, прекомерно характерни на моменти ", добавя Брандън. Един редактор даже му споделил, че е много провокиращ.

Въпреки всички отводи, някои от които много групи, Брандън продължава да се пробва да открие верния път. Той разучава по-обстойно изданията и работата на редакторите.

Отхвърлянията продължавали да се натрупат.

" Спомням си, че една от аргументите да броя писмата беше, че бях гладен. Буквално. Обещетението, което получавах, все в миналото щеше да завърши. Затова взех решение да стана създател. Това беше единственият ми късмет. Моята брачна половинка ме окуражаваше да не преставам да се пробвам ", спомня си Брандън.

Така в Outlook се натрупват 200 писма с обща тематика „ Не “. След това стават 300. " Щях да се откажа, само че продължавах да изпращам запитвания едно по едно. Продължавах да се изучавам, да персонифицирам всяко едно писмо. Не си припомням какъв брой изпратих през този месец. Вероятно към 2000 ", споделя мъжът.

" Една от поуките от това време? Продължавайте да пробвате. Не се предавайте. Продължавайте да разучавате списанията, да се учите. Тогава избрах да пиша имейли, написах много, веднъж не се пробвах да позвъня по телефона на някого. Придържах се към моята система с къси имейли ", споделя Брандън.

След това нещото се случи.

" През есента на 2001 година, когато пощата ми побра 347 еднотипни имейла и банковата ми сметка беше поизтъняла, дойде писмо №348. Спомням си, че редакторът прояви жал към мен. Тя беше забелязала обаче, че имам опит в IT сферата. Даде ми задача. Трябваше да напиша фийчър на тематика смарт карти. След това написах нов материал за биометриката. Превърнах се в създател на фийчъри и ревюта. Занимавах се с това в продължение на 5 години, от 2001 до 2006 година ", спомня си Брандън.

Друг урок?

Продължавах да се развъртвам и да диря благоприятни условия. Последваха още работни задания, една след друга идваха. Така през 2008 година станах постоянен създател в списание Inc.

И ето ме през днешния ден.

Имам 16,5 години професионален опит зад тила си.

Всички отхврърляния преди толкоз доста време ме подариха с скъп урок що е то неизменност и какъв брой е значимо в никакъв случай да не се отказвате. Това ме промени вечно. Накара ме да осъзная, че когато в действителност желаете нещо, си коства да продължавате, до момента в който не получите писмо №348./profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР