Джокович отново оцеля и е на полуфинал в ДохаСветовният номер

...
Джокович отново оцеля и е на полуфинал в ДохаСветовният номер
Коментари Харесай

Джокович отново оцеля и е на полуфинал в Доха

Джокович още веднъж оцеля и е на полуфинал в Доха
Световният номер 1 Новак Джокович се класира за полуфиналите на тенис шампионата в Доха. Сърбинът още веднъж трябваше да се потруди съществено за триумфа си, откакто обърна противника си във втори пореден ден. Този път негова жертва стана грузинецът Николоз Басилашвили, който поведе в резултата, само че преклони глава пред 14-кратния първенец на шампионатите от Големия шлем – 4-6, 6-3, 6-4 за близо два часа игра.

Двубоят стартира по отличен метод за по-непретенциозния от двамата тенисисти. Басилашвили дръпна в резултата с 4-1 гейма и два пробива преднина. Джокович имаше сили да върне единствено един от двата брейка, като грузинецът поведе след 6-4 в откриващия сет. Във втората част сърбинът на собствен ред поведе с пробив и 3-0 и затвори частта след 6-3. В заключителния трети сет борбата на корта бе яростна, като двамата изправиха на крайници феновете в катарската столица на няколко пъти.

В последна сметка Джокович удържа своя съперник и ще спори за място на финала с Роберто Баутиста-Агут, който по-рано победи Стан Вавринка в два сета – 6-4, 6-4. Серията на Джокович в Доха е към този момент от 13 следващи победи, като сърбинът е в търсене на трета купа в Катар след триумфите през 2016 и 2017. Балансът сред него и Баутиста-Агут е в интерес на международния номер 1 – 7-1 триумфа за 31-годишния тенисист. В другите два четвъртфинала по-късно един против различен се изправят Марко Чекинато и Душан Лайович, както и Томаш Бердих против Пиер-Юг Ербер. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР