Джокович е устремен към шести трофей от ATP финалите Световният

...
Джокович е устремен към шести трофей от ATP финалите Световният
Коментари Харесай

Джокович е устремен към шести трофей от ATP финалите

Джокович е насочен към шести трофей от ATP финалите
Световният номер 1 Новак Джокович съобщи на конференция преди началото на заключителния Мастърс в Лондон, че е доста удовлетворен от последните си пет месеца. Сърбинът е насочен към шести трофей от конкуренцията на осемте най-хубави. Той завоюва Уимбълдън и Ю Ес Оупън, като преди седмица стана публично номер 1 в света, замествайки на върха в мъжкия тенис Рафаел Надал, който се отдръпна от конкуренцията в английската столица заради проблеми в стомаха и интервенция на глезена. По този метод Джокович си обезпечи за пети път в кариерата довеждане докрай на първата позиция в ранглистата.

,,Много съм горделив с това достижение, изключително имайки поради проблемите с лакътя през последните 15 месеца, в частност последните 8 до 10 месеца. След интервенцията през февруари изглеждаше съвсем невероятно да се боря за номер 1 в света в края на годината, не просто поради ранглистата (бях 22-и през май), само че и поради метода, по който играех и се усещах на корта. Но резервирах вярата и вярата в себе си, че някой ден ще се завърна на върха, знаех, че това не е задача невъзможна. Просто си мислех, че ще отнеме повече време, в сравнение с ми се искаше. Това, което се случи, беше че завоювах две трофеи от Големия шлем, имах съвършени пет месеца “, погледна към сезона си сърбинът.

,,Разбира се, за жалост Надал трябваше да се отдръпна от всички шампионати след Ю Ес Оупън, по тази причина не бе в битката да остане на върха, само че за мен персонално това бяха прелестни пет месеца “, приключи Джокович. Той търси петия си трофей в Лондон, като има една купа и в Шанхай през 2008 година. Ако завоюва конкуренцията, сръбският номер 1 ще се изравни с швейцарския маестро Роджър Федерер, който също шест трофеи от влиятелния шампионат.

31-годишният тенисист е в група Гуга Кюртен, а компания му вършат Александър Зверев, Марин Чилич и Джон Иснър. Федерер от своя страна е в група Лейтън Хюит дружно с Кевин Андерсън, Доминик Тийм и Кей Нишикори. Първите двама тенисисти от всяка група се класират за полуфиналите в Лондон. Джокович загатна още, че няма да взе участие в показателен мач в Саудитска Арабия против Рафаел Надал през декември заради контузията на испанеца. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР