Джок Полфрийман има забрана да напуска страната. Тя е била

...
Джок Полфрийман има забрана да напуска страната. Тя е била
Коментари Харесай

Джок Полфрийман има забрана да напуска страната?

Джок Полфрийман има възбрана да напуща страната. Тя е била наложена още при ареста му след убийството на Андрей Монов и не е анулирана, заяви NOVA като се базира на свои източници. Процедурата по преразглеждане на предварителното му освобождение към този момент е в ход.
Тази вечер близки на убития студент протестираха с искане австралиецът да бъде върнат зад решетките. Шествието им потегли от НДК и приключи пред Съдебната палата. Джок Полфрийман към този момент има пасаван, само че има и възбрана да напуща България, научи NOVA. Тя е била наложена, още когато е почнало делото против австралиеца.
„ Министерство на вътрешните работи чака сега всички нужни документи, с цел да напусне този човек страната. Министерство на вътрешните работи ще извърши решение на съд тогава, когато всичко е ясно ”, сподели Стефан Балабанов, зам.-министър на вътрешните работи.
От Министерството на правораздаването поддържат тезата, че Полфрийман не се е поправил в пандиза. И изнесоха данни, че мъжът кроял проекти за бягство, а напоследък се държал надменно с надзирателите.
„ Този човек е с равнище на настъпателност доста по-високо от междинното. Той е бил подобен сега, в който е направил закононарушението, беше подобен и при нас през всичките тези 12 години. Той беше подобен и сега, в който излезе от пандиза ”, съобщи Николай Проданов, зам.-министър на правораздаването.
От Нова телевизия потърсиха коментар по случая и от заместник-главния прокурор Иван Гешев. „ Аз имам три деца, тъй че каквото и да кажа по този случай, има заплаха то да бъде повлияно от страсти и коментарът да не е професионален. Затова няма да разясня случая с килъра Джок Полфрийман ”, съобщи Иван Гешев.
От правосъдното министерство сложиха под подозрение и висшето обучение на някогашния задържан. Именно то беше посочено измежду претекстовете за предварителното му освобождение. „ Твърдеше, че учи, аз персонално имам надълбоко подозрение. В неговото досие няма формален документ, че е взел изпит. Имаше едни удостоверения, които могат елементарно да се манипулират ”, съобщи Проданов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР