Джок Полфрийман е напуснал България. Това потвърди пред Bulgaria ON

...
Джок Полфрийман е напуснал България. Това потвърди пред Bulgaria ON
Коментари Харесай

Бащата Монов за Полфрийман: Застана пред мен на светофара, обърна се и се хилеше

Джок Полфрийман е напуснал България. Това удостовери пред Bulgaria ON AIR адвокатът на наказания за убийството на студента Андрей Монов австралиец. Той беше освободен предварително през 2019 година, само че определението на съда беше съпроводено от дълга сага, до момента в който пребиваването на Полфрийман бъде дефинитивно позволено. 

Той е напуснал България още януари, само че не по лично предпочитание. 

" Той не реши да напусне. Дирекция " Миграция “ го принуди да напусне, тъй като откакто мина делото, в което се потвърди, че заповедта, с която го държат тук принудително е незаконна, дирекция " Миграция “ сподели: Той към този момент е чужденец без право на някакво престояване. Трябва да напусне допустимо най-бързо, другояче ще го вкараме в Бусманци, с цел да го екстрадираме наложително ", съобщи юристът на Джок Полфрийман - Калин Ангелов

Година преди да напусне страната, пред Bulgaria ON AIR  Полфрийман даде поръчка да продължи живота си в България със собствен политически план и идея за отбрана правата на пандизчиите. Именно самодейността му зад решетките стана главната причина австралиецът да бъде предварително освободен 8 години по-рано от постановеното.

" Аз не съм получил един негативен коментар или опасност от никого, единствено поддръжка от българи и хора в България. ", сподели Джок Полфрийман през 2020 година

За бащата на убития Андрей неналичието на Полфрийман в България е глътка утешение.

" Преди 8 месеца се засече с мен на светофар. Слава Богу, че имам здрави нерви. Застана пред мен на светофара, обърна се и се хилеше ", описа бащата на Андрей, Христо Монов.

Случаят " Полфрийман " ще остави в нас накърнено възприятие на правдивост

Това решение на австралиеца обаче не слага точка, а нова въпросителна пред околните на Андрей. 

" След като той е напуснал страната, кой може да подсигурява някакви условия освен това предварително условно освобождение. Не е ли това насмешка с правните правила в България? ", попита Христо Монов.

Подигравка е и решението на съдийския състав, освободил предварително Полфрийман , счита бащата на Андрей, който трябваше да получи и кръвнина от австралиеца в размер на 450 хиляди лева Тази сума обаче по този начин и не беше изплатена. 

" Доколкото ми е известно, всички пари, които той е получавал в пандиза и в България, са отишли по сметката на фамилията на господин Монов ", съобщи юристът на Полфрийман.

Според Христо Монов обаче, казусът със сина му е оказал помощ да бъде поправена правосъдна и морална несправедливост по компенсациите, които отговорните дължат на околните на жертвата. 

" Покрай сина ми и нашия случай, по този начин стана, че от 30-40 хиляди лева се подвигна на 250 – ето това е смисълът на една всеотдайност, каквато направи синът ми. Остава тъгата ми единствено. Представям си в случай че в този момент какъв човек щеше да бъде, какво щеше да направи, щях да имам внуци. Липсва ми, същински ми липсва! ", описа бащата на Андрей Монов
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР