Джо Байдън ще направи първото си пътуване в чужбина като

...
Джо Байдън ще направи първото си пътуване в чужбина като
Коментари Харесай

Джо Байдън заминава за Белгия и Великобритания през юни

Джо Байдън ще направи първото си пътешестване в чужбина като американски президент през месец юни, когато ще се насочи към Белгия и Англия, съобщи CNBC.

Във Англия президентът ще взе участие в срещата на върха на страните от Г-7, домакинствана от премиера Борис Джонсън. Според „ Ройтерс “ Байдън ще призове съдружниците да засилят натиска върху Китай по отношение на следения насилствен труд над мюсюлманската уйгурска общественост в провинция Синдзян.

В Брюксел Байдън счита да взе участие в среща на НАТО, както и в полемики с водачи от Европейския съюз.

„ Това пътешестване ще подчертае неговия ангажимент за възобновяване на нашите съюзи, възкръсване на трансатлантическите връзки и работа в тясно съдействие с нашите съдружници и многостранни сътрудници за справяне с световните провокации и по-добра отбрана на ползите на Америка “, написа в изказване на Белия дом.

Първото странствуване зад граница на всеки президент се следи деликатно, защото се счита за знак за това какви са целите на новата администрация. Плановете на Байдън приказват, че след бурния интервал по времето на Доналд Тръмп трансатлантическите връзки са на дневен ред.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР