Джо Байдън се надява да затвърди позицията си на водач

...
Джо Байдън се надява да затвърди позицията си на водач
Коментари Харесай

Ключови избори в шест щата в битката между Джо Байдън и Бърни Сандърс

Джо Байдън се надява да затвърди позицията си на лидер в борбата за лъчение на претендента на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати. Днес милиони демократи в шест щата ще гласоподават на първоначални избори, написа " Гардиън ".

За Бърни Сандърс - вторият главен претендент в конкуренцията - гласуването в Мичиган, щата Вашингтон, Мисури, Мисисипи, Айдахо и Северна Дакота ще бъде значимо тестване дали той може да спре стремежа на някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати след успехите на супервторника предходната седмица и да му попречи да усили делегатите.
 И сенатор Камала Харис приключи акцията си, като поддържа Байдън
И сенатор Камала Харис приключи акцията си, като поддържа Байдън

Тя ще работи за избирането му…

Сандърс организира акция в Мичиган - щат, който той ненадейно завоюва по време на борбата си против Хилари Клинтън в Демократическата партия през 2016 година Този щат е с най-вече делегати от останалите на гласуването през днешния ден и заради тази причина е главен приоритет за сенатора от Върмонт.

" Мичиган е най-важният щат във вторник ", разгласи Сандърс на протест.

Проучване на EPIC-MRA, извършено за Detroit Free Press сред сряда и петък, демонстрира, че Байдън води на Сандърс в Мичиган с 24% . Преди четири години Клинтън водеше със същата преднина пред Сандърс. Но в последна сметка сенаторът от Върмант завоюва щата с по-малко от 2% разлика.
 Джо Байдън отмъкна Мейн от Сандърс
Джо Байдън отмъкна Мейн от Сандърс

Люта борба в Демократическата партия за номинацията за Белия дом

Отделно изследване на Си Ен Ен сочи, че Байдън води с 16% на Сандърс.

Кризата с ковид също може да се окаже фактор . В щата Вашингтон, където е епицентърът на епидемията в Съединени американски щати с 22-ма умряли досега, ще бъдат употребявани нови правила, в това число с гласоподаване по пощата.

Анализ на FiveThirtyEight демонстрира, че Байдън води на Сандърс във всички щати , където ще се проведат избори през днешния ден като се изключи щата Вашингтон, където Сандърс завоюва през 2016 година с 40% поддръжка.
 Майкъл Блумбърг приключи президентската си акция и поддържа Джо Байдън Обновена
Майкъл Блумбърг приключи президентската си акция и поддържа Джо Байдън

Веднага стана ясно, че Блумбърг ще поддържа Джо Байдън като претендент на Демократическата партия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР